Este nevoie de locuințe pentru specialiști într-o localitate din Gorj

În comuna Negomir este nevoie de locuințe pentru specialiști. Recunoaște acest lucru edilul din localitatea, care a și făcut un proiect pentru construirea unui bloc în care să locuiască cei care își desfășoară activitatea în comună și fac naveta de la zeci sau chiar sute de kilometri.

Proiectul a fost depus pe PNRR și are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei. Dacă autoritățile din Negomir obțin această finanțare, în centrul comunei va fi realizat un bloc cu 12 apartamente.

”Sper din tot sufletul să obțin această finanțare pentru că avem nevoie de locuințe pentru specialiști. Pe raza comunei nu avem spații de cazare, sau pensiuni, nici măcar localnici care închiriază.  De exemplu, medicul de familie face naveta de la Târgu-Jiu, medicul veterinar vine de la Motru, iar preotul tocmai de la Craiova. Mai avem și profesori navetiști care nu au unde să rămână în comună”, a declarat Tudor Oiță, edilul din Negomir. 

Tot prin PNRR, se dorește și reabilitarea sediului primăriei. Este vorba de o investiție de aproximativ 1.8 milioane de lei și edilul speră să semneze cât mai repede contractul de finanțare.

Vizualizări: 2,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: