Comisia Judeţenă a decis eliberarea titlurilor de proprietate în culoarele de expropriere

Veşti bune pentru gorjeni. În cadrul şedinţei din 24 noiembrie, Comisia Judeţeană de Fond Funciar a stabilit eliberarea titlurilor de proprietate în culoarele de expropriere, astfel încetând blocajul de 12 ani determinat de intrarea în vigoare a Legii 255/2010.

 

Hotărârea a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor Comisiei Judeţene. Această decizie este una benefică pentru gorjeni, întrucât la nivelul judeţului există foarte mulţi cetăţeni care au înaintat dosarele pentru a-şi rezolva problemele referitoare la dreptul de proprietate.

Prefectul judeţului Gorj, Cristina Cilibiu, a specificat şi care sunt condiţiile pentru derularea acestei proceduri: „În momentul de faţă, îndeplineşte condiţiile Primăria Mătăsari, unde sunt destul de multe tarlale închise, unde au planuri parcelare recepţionate şi cu numere cadastrale date de OCPI. Ei trebuie să facă conexiunea între planul parcelar cu oamenii de acolo şi tabelul anexat la hotărârea de guvern. Vor începe să scrie documentaţiile şi noi eliberăm titlurile pe bandă rulantă. Este vorba de sute de persoane care timp de 12 ani au fost blocate, banii au fost alocaţi de la bugetul de stat către CEO, CEO îi are blocaţi si nu poate să dea acei bani către persoanele îndreptăţite pentru că ei nu aveau acte de proprietate. Aceste acte de proprietate vor fi eliberate dacă îndeplinesc cumulativ cele două condiţii: UAT-urile comisiilor locale să aibă planuri parcelare recepţionate de către OCPI şi lista cu oamenii din planul parcelar să se regăsească în anexa de la hotărârea de guvern. Acolo unde au fost culoarele expropriate nu mai există terenul agricol sau forestier, este groapă, şi atunci se va face menţiunea că aceste titluri de proprietate se pot folosi doar pentru a finaliza procedura de expropriere, pentru a putea intra în posesia banilor. Am dorit să finalizăm această procedură care a fost începută acum 12 ani. Cumva a fost blocată şi nu este corect pentru că acei oameni au rămas şi fără teren şi fără banii care au fost daţi prin hotărâre de guvern. În unanimitate de voturi am hotărât lucrul acesta, ca sute de oameni, cum sunt cei de la Mătăsari, urmează şi Fărcăşeşti, să poată intra în posesia sumelor care le-au fost alocate”.

Hotărârea Comisiei Județene  urmează să fie comunicată tuturor comisiilor locale.

Vizualizări: 1,583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: