Etnobotanice în ambalaj de îngrăşăminte pentru plante

O societate din Târgu Jiu vindea substanţe etnobotanice ilegal chiar la parterul unui bloc din municipiul Târgu Jiu. În urma unui control efectuat de poliţiştii locali s-a constatat că deţineau mai multe pliculeţe cu astfel de ierburi pe ambalajele cărora scria că sunt substanţe pentru plante.  Magazinul a fost închis temporar, iar reprezentanţii societăţii au fost amendaţi.

Reprezentanţii societăţii situată în zona Victoriei au solicitat de la autorizaţie de funcţionare pentru vânzarea de îngrăşăminte agricole. Poliţiştilor li s-a părut dubios faptul că proprietarii au solicitat aprobare pentru ca programul să înceapă la ora 14 şi să se termine la 2 noaptea, motiv pentru care au efectuat un control. Nu mare le-a fost mirarea când au constat că magazinul era deja deschis, deşi nu obţinuseră încă autorizaţia şi că aveau spre vânzare pliculeţe cu substanţe etnobotanice. „Am observat că nu au nici o marfă expusă şi i-am întrebat ce comercializează. Ne-au spus că au la vânzare pliculeţe cu substanţe pentru plante. Am solicitat să ni le arate, au scos dintr-un sertar pliculeţe de culoare verde pe care scria substanţe pentru plante. Am cumpărat un pliculeţ ca orice cumpărător pentru a-l putea deschide. I-am întrebat dacă au autorizaţie de comercializare a acestora şi au spus că nu au. Am luat măsura suspendării activităţii acesteia şi am aplicat sancţiuni contravenţionale”, a precizat Nicoleta Crupenschi, şef birou control comercial în cadrul Poliţiei Locale a municipiului Târgu Jiu.

Pentru că s-a constat că erau comercializate substanţe etnobotanice, societatea a fost amendată contravenţional cu suma de patru milioane lei vechi, iar activitatea acesteia a fost suspendată temporar.

Reprezentanţii Poliţiei Locale susţin că aveau informaţii despre faptul că această societate intenţionează să comercializeze substanţe etnobotanice. „Deocamdată l-am închis. Sperăm să rămână aşa”, a spus Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: