Au fost prinşi cu lemnele în căruţă în mijlocul pădurii

S-au dus la furat de lemne, dar au fost prinşi în fapt de oamenii legii. Este vorba de opt persoane din localitatea Buduhala, pe care sărăcia i-a trimis la furat. Pentru că nu au cu ce să-şi încălzească locuinţele şi nici bani să cumpere lemne au considerat de cuviinţă că singura soluţie ar fi să meargă în pădure la furat. Asta au şi făcut, dar au avut ghinionul să fie surprinşi de poliţişti şi pădurari cu căruţele pline de material lemnos.

Opt persoane cu vârste cuprinse între 28 şi 61 de ani din satul Buduhala al comunei Teleşti au mers ieri în pădurea din comuna vecină, Băleşti, pentru a face rost de lemne pentru foc. După ce au strâns lemne şi au umplut cele cinci căruţe, aceştia au fost prinşi de oamenii legii şi de pădurari. Gorjenii şi-au motivat faptele spunând că sărăcia îi împinge să fure şi este prima dată când fac asta. Ei spun că nu au lemne de foc şi au strâns ce era prin pădure, fără să taie absolut nimic. „Nu avem bani de lemne. De asta am venit aici. E prima dată şi acum ne-au prins ce să facem. Pe ăia de fură cu maşinile nu-i văd numai pe noi amărâţii care luarăm şi noi o căruţe de lemne. Strânserăm ce era pe jos, ce a rămas de la alţii. Nu avem ce băga pe foc. Nu putea să îngheţăm de frig în casă. Bani să cumpărăm nu avem, de aia venirăm. Veniră poliţiştii cu pădurarul şi ne somară cu pistolul”, spune Nicolae Romanescu.

Pădurarii din zonă spun că nu este prima dată când surprind în pădurile de pe raza localităţii Băleşti persoane care taie lemne din pădure fără aprobare. „Nu e prima dată când prindem la furat de lemne. Profită că oamenii nu şi-au luat pădurile şi se duc şi taie ca-n codru. Să vedeţi câte lemne au tăiat în pădurea asta”, spune pădurarul Dumitru Falcoe.

Poliţiştii le-au confiscat toate lemnele şi urmează acum să stabilească ce măsuri vor lua împotriva celor opt persoane. „ Întreaga cantitate de lemne a fost confiscă. În funcţie de cantitate se va stabili măsura contravenţională care se va lua împotriva celor opt persoane”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Cele opt persoane au rămas şi fără lemne şi cel mai probabil se vor alege şi cu o amendă usturătoare.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: