Etnologi, istorici şi filologi vin la Târgu Jiu

Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu este în prezent gazda unui simpozion naţional organizat în parteneriat cu Institutul de Cercetări Socio-Umane. Cu această ocazie sunt prezenţi la Târgu Jiu numeroşi etnologi, istorici şi filologi care vor desfăşura pe parcursul a trei zile acţiuni de cercetare în teren la obiectivele turistice aflate în subordinea Muzeului Judeţean.

Simpozionul poartă titlul de „Ţăranii şi universul lor cultural” şi îşi propune să dezbată o istorie culturală a lumii rurale din Oltenia.

„Se doreşte formarea unui spaţiu de formare şi reflecţie pentru viitorii cercetători. În acest sens au fost invitaţi specialişti din Bucureşti, Craiova şi Cluj care vor susţine o serie de prezentări pornind de la proiecte de cercetare de durată precum: ritualuri populare (Căluşul sau Colindul), religiozitatea populară, iconografia populară a morţii, cultura religioasă a ţăranilor”, au declarat reprezentanţii Muzeului Judeţean „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu. Specialiştii vor vizita printre altele Casa Memorială „Tudor Vladimirescu”, cula Groşerea, mănăstirea Cămărăşeasca şi Biserica din Lemn de la Pârăul Boia.

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: