Eugen Iovan: Nu am păcălit salariații

Președintele Sindicatului “Energia” Turceni, Eugen Iovan, a spus că nu a păcălit salariații, unii dintre ei fiind dezamăgiți de faptul că pe net creșterea salarială este de aproape 300 de lei. Suma brută prinsă în contractul colectiv de muncă ce va intra în vigoare la 1 aprilie este de 500 de lei, la fel pentru fiecare salariat.

“Nu am păcălit salariații. Le-am spus de la început că este vorba de 570 de lei brut”, a spus Iovan. S-a ajuns la 500 de lei pentru că nu a mai fost timp de calcule din cauza epidemiei de coronavirus, a explicat liderul sindical.

Diferența de 70 de lei/salariat va fi folosită pentru echilibrarea salariilor, calculele urmând a fi făcute după ce România va ieși din starea de urgență. Atunci sindicatele și administrația vor negocia un act adițional la contractul colectiv de muncă semnat acum în grabă, pentru a nu se pierde niște drepturi.

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia așteaptă soluții și legate de voucherele de vacanță primite anul trecut, cu o valabilitate de 12 luni, pe care nu au apucat să le folosească. Primele expiră în luna iunie, dar este nevoie de o ordonanță de urgență pentru prelungirea valabilității acestora.

Vizualizări: 7,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: