Evazionist condamnat cu suspendare, deși e recidivist

Un gorjean a fost condamnat pentru a doua oară de o instanță de judecată pentru acuzația de evaziune fiscală, asta după ce în trecut a primit o condamnare cu suspendare. Verdictul nu diferă prea mult nici acum, mai ales după ce magistrații au constatat că e vorba de o „activitate infracțională unică”.

Deși de-a lungul anilor și alți recidiviști în domeniu și-ar fi dorit o asemenea sentință, acest lucru nu a fost posibil. Petru Mihalcea s-a ales însă acum doar cu o condamnare și aceasta cu suspendare, prejudiciul nefiind unul foarte mare.

„Constată că actele materiale ale infracţiunii continuate de evaziune fiscală (…) pentru care a intervenit condamnarea inculpatului la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, cu aplicarea art. 81 C.pen. prin sentinţa penală nr. 8/2013 a Tribunalului Gorj şi actele materiale ale infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată deduse judecăţii în prezenta cauză, fac parte dintr-o activitate infracţională unică. Desfiinţează sentinţa penală nr. 8/2013 a Tribunalului Gorj şi (…) recalculează pedeapsa pentru infracţiunea continuată în întregul ei şi stabileşte pentru inculpatul Mihalcea Petru, o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare (…). Majorează termenul de încercare la 4 ani şi 6 luni (…). Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. FRAPET ALPIN S.R.L. - prin administrator judiciar CONSULTING COMPANY IPURL Tg-Jiu la plata sumei de 33.929 lei, cu accesoriile aferente calculate potrivit Codului de procedură fiscală”, se arată în decizia judecătorilor, care nu este una definitivă.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: