Lovitură de teatru. Dosarul Masa caldă, desființat de judecători!

Decizie a Curții de Apel Craiova în dosarul în care zeci de foști directori din minerit au fost anchetați pentru delapidare, într-un dosar în care aceștia erau acuzați că au permis ca din hrana minerilor să fie asigurată și masa sportivilor de la cluburile unde Societatea Națională a Lignitului Oltenia avea calitatea de asociat. 

Judecătorii au decis să retrimită dosarul la procuror, pe motiv că acesta a fost instrumentat de Parchetul Tîrgu Jiu, care nu avea competență. Interesant este că mai mulți directori au și fost reținuți 24 de ore în dosar. "Desfiinţează încheierile atacate din data de 23 nov. 2016 şi 15 feb. 2017 şi rejudecând; În baza art. 346 alin. 3 lit. a c.p.p. Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Onorariile apărătorilor din oficiu rămân în sarcina statului", a decis vineri Curtea de Apel Craiova.

Printre directorii trimiși în judecată în dosar sunt: Daniel Burlan, Alexandru Ciorecan, Vasile Ogârlaci, Vasile Crețan, Mircea Mezinca, Florentin Gheorghescu, Vasile Rîbu, Ion Dondera. Mulți dintre ei nu au mai putut ocupa funcții de conducere în ultimii ani din cauza acestui dosar, care a fost instrumentat de procurorul Laurențiu Grecu. (A.A.)  

Vizualizări: 7,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: