Evazionistul din Dâmbovița, pus în libertate de sărbători

Veste bună primită ieri de omul de afaceri Petru Blanda, din Dâmbovița, arestat preventiv la Gorj încă de la începutul toamnei într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Magistrații gorjeni au admis solicitarea acestuia și a avocatului său de a fi revocată măsura arestului preventiv, anterior judecătorii cerându-le procurorilor să refacă rechizitoriul întocmit la adresa lui Blanda astfel încât să își susțină acuzațiile. Sentința nu e definitivă, dar reprezintă un prim pas pentru scoaterea din spatele gratiilor a afaceristului dâmbovițean, deocamdată el fiind plasat în arest la domiciliu, dacă verdictul va fi confirmat și la Curtea de Apel Craiova în zilele următoare.

„Inculpatul poate să părăsească imobilul de la locul de reşedinţă ales din comuna Răzvad, sat Valea Voievozilor (…) jud. Dâmboviţa, doar pentru prezentarea în faţa organului judiciar care a dispus măsura, la chemarea acestuia. Supravegherea respectării de către inculpat a obligațiilor care îi revin pe durata arestului la domiciliu, va fi exercitată de organul de poliție în raza căruia domiciliază acesta, respectiv Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Dâmboviţa, în condiţiile art. 221 alin. (10) C.pr.pen., inclusiv prin pătrunderea în imobilele unde se execută măsura, fără învoirea inculpatului sau a persoanelor care locuiesc împreună cu acesta. În baza art. 221 alin.(4) C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare, cu rea-credinţă, a măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive”, au decis magistrații.

Tribunalul Gorj i-a interzis lui Blanda să ia legătura sub orice formă cu mai mulți martori din dosar, precum și cu firmele sale din Târgu Jiu și Târgoviște, mandatul de arest la domiciliu fiind valabil pentru 30 de zile. Bărbatul a mai fost implicat în trecut într-o altă anchetă ce viza acuzații de evaziune fiscală la adresa sa, el mituind atunci o judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu 200.000 de euro pentru a scăpa de acele acuzații, magistratul ajungând el în spatele gratiilor în locul lui Blanda pentru fapte de corupție.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: