Scandal între taximetrişti pe locurile de taxi de la Mall

Un scandal de amploare a avut loc joi la amiază între taximetrişti chiar în parcarea din centrul comercial Shoppig City Târgu Jiu. Zeci de taximetrişti s-au adunat în faţa mall-ului şi au protestat, nemulţumiţi fiind de faptul că doar maşinile unei anumite firme de taximetrie pot folosi cele 4 locuri de staţionare a taximetrelor înfiinţate la centrul comercial. "Lăsăm clienţii din zbor", a spus un şofer nemulţumit. Poliţiştii au intervenit la faţa locului pentru aplanarea conflictul.

Câteva zeci de taximetrişti care preia comenzi de la dispeceratul Number One s-au adunat joi în faţa centrului comercial. Aceştia au protestat, nemulţumiţi fiind de faptul că doar cei care preia comenzi de la Dismolex au acces la cele 4 locuri de parcare marcate pentru taximetre înfiinţate la centrul comercial. "Este vorba despre un protest al tuturor taximetriştilor care nu fac parte de la taxi Dismolex, să avem şi noi voie aici, în parcarea de la mall. Se spune că au contract cu mall şi că au licitat, licitaţie la care Number One şi alte firme nu au participat. Se încasează bani de la şoferii taxi Dismolex, dar nu se emite niciun fel de factură. Am clienţi care sună şi le spun că este taxi acolo. Şi clienta îmi spune că vrea să meargă cu taxi Number One, nu cu taxi Dismolex. Practic suntem discriminaţi. Unul dintre taximetrişti a intrat acum câteva luni în staţie şi i s-a arătat un contract care nu este înregistrat la Fisc, şi atât", a declarat Adriana Militaru, dispeceră la taxi Number One.

Faptul că şoferii celeilalte companii plătesc taxă pentru locul din staţia de la mall şi nu primesc chitanţă în schimb o spune chiar un şofer care până nu de mult prelua comenzi de la Dismolex. "Eu am lucrat 4 luni la Dismolex. În această perioadă nu am primit niciun fel de factură sau chitanţă pe cei 15 lei pe care ni lua pe lângă cei 60 de lei. Ziceau că este pentru contractul cu mall-ul. După ce am văzut atâtea nereguli am plecat înapoi la Number One, şi eu, şi fiul meu. Acum nu ne lasă nici ceilalţi taximetrişti, dar nici paznicii de la mall nici măcar să ne lăsăm clienţii", a spus Virgil Grecescu, şofer taxi Number One.

Dispuşi să plătească taxă pentru locul din staţie

Taximetriştii care preia comenzi de la Number One spun că sunt dispuşi să plătească o anumită sumă pentru a putea folosi staţia de la centrul comercial. „Este o zonă bună, se pot face bani frumoşi. Nu s-a licitat, nu s-a anunţat nimic. Vrem să putem să folosim şi noi staţia. Suntem dispuşi să plătim la fel ca ceilalţi, dar să avem şi noi locuri disponibile", a spus Berti Iordănescu, taximetrist. Aceştia cred că sunt discriminaţi şi nu cred în legalitatea contractului pe care reprezentanta Dismolex l-a prezentat poliţiştilor veniţi la faţa locului pentru liniştirea spiritelor. "Ar trebui să avem şi noi dreptul, la fel ca ceilalţi. Vă daţi seama, când preiau o comandă de la mall o iau din zbor, mai şi blocăm circulaţia pe aici", a spus Sergiu Ruşeţ, şofer de taxi.

Reacţia Shopping City Târgu Jiu

Shopping City Târgu Jiu  a transmis un punct de vedere legat de scandalul care s-a iscat joi, 10 decembrie, între taximetriști. „Shopping City Târgu Jiu pune la dispoziția vizitatorilor săi o gamă variată de servicii de top, pentru a le oferi acestora confortul și beneficiile unei vizite cât mai plăcute. Spațiul dedicat staționării mașinilor de taxi a fost oferit spre închiriere companiei Dismolex, în urma contactării mai multor firme de pe piața locală. Dorim să subliniem faptul că vizitatorii Shopping City Târgu Jiu pot solicita serviciile oricărei companii de taximetrie. Mașinile acestora pot intra oricând, fără nicio opreliște, în parcarea privată a centrului comercial, pentru a răspunde comenzilor venite din partea vizitatorilor noștri".

Vizualizări: 414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: