Evaziune fiscală cu subvenţii pentru angajarea şomerilor

Administratorul a două societăţi a luat subvenţii de la stat pentru angajaţi şi nu le-a declarat în evidenţele contabile. Prejudiciul creat de acesta se ridică la peste un miliard de lei vechi. Acum, administratorul celor două societăţi riscă să ajungă după gratii, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Cele două societăţi îşi au punctul de lucru în localitatea gorjeană Prigoria. Activitatea pe care o desfăşoară este de prestări servicii în domeniul construcţiilor. Administratorul a beneficiat de subvenţii de la stat pentru angajaţi şi a omis să treacă sumele primite şi în evidenţele contabile. Neregulile au fost constatate de comisarii Gărzii Financiare Gorj, care au efectuat controale la cele două firme. „Am avut controale la două societăţi comerciale de prestări servicii construcţii civile din Prigoria. În baza legii 76/2005 s-au făcut două sesizări penale pentru infracţiunea de fals intelectual pentru înregistrarea inexactă sau omisiunea de înregistrare în evidenţa contabilă a veniturilor în sumă de 1,2 miliarde de lei vechi. Au luat subvenţii pentru angajaţii şomeri şi nu le-au înregistrat”, a declarat Gigel Capotă, comisar şef în cadrul Gărzii Financiare Gorj.

Administratorul în cauză a beneficiat de subvenţii acordate prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj  pentru angajaţii săi timp de doi ani. „În perioada 2006-2008 am încheiat o convenţie cu administratorul angajatorului din Prigoria pentru 20 de locuri vacante şi a beneficiat de subvenţii în sumă totală de 260.315 lei. AJOFM Gorj s-a constituit parte civilă pentru 449.035 lei cu dobânzi şi majorări, la care se mai adaugă şi indemnizaţia de şomaj care au luat-o angajaţii şomeri”, a precizat Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj. 

PRECEDENT

La sfârşitul anului 2010 alţi doi afacerişti din Prigoria, Valeria Trancă şi fiul său Daniel Gheorghe au ajuns în arestul poliţiei după ce au păgubit statul cu 800.000 lei. Cei doi şi-au înfiinţat câte un SRL, firme de care s-au folosit pentru primirea de subvenţii acordate de stat persoanelor de peste 45 de ani angajate de aceştia. Au încadrat 90 de persoane succesiv pe cele două firme, iar ulterior le desfăceau contractul de muncă.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: