Eveniment istoric pentru baschetul gorjean

Un eveniment sportiv important pentru baschetul din judeţul Gorj este programat în acest week-end. Sâmbătă, 2 iulie, va avea loc o întâlnire a generaţiilor de baschetbalişti gorjeni care au evoluat în perioada 1970 – 1990, organizatorul evenimentului fiind Asociația Județeană de Baschet Gorj.

Asociația Județeană de Baschet Gorj a anunţat că va organiza, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj, o întâlnire a generațiilor de baschetbaliști care au evoluat în județul Gorj în perioada 1970-1990. „Este de fapt o întâlnire de suflet și de aducere aminte a momentelor frumoase petrecute ca sportivi-baschetbaliști pe care Asociația Județeană de Baschet Gorj o organizează în fiecare an, după o întrerupere de doi ani de zile, datorată pandemiei”, se arată în comunicatul oficial transmis de AJB Gorj, evenimentul fiind întrerupt în 2020 și 2021 din cauza pandemiei. Este de fapt o revedere anuală a generaţiilor de baschetbalişti care au jucat în cei 20 de ani, ocazie cu care va avea loc un miniturneu între echipele participante formate din foşti jucători de baschet din Gorj. Meciurile sunt programate în acest week-end, sâmbătă, începând cu ora 18:00, la Sala de Sport a Colegiului Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, fiind urmate de o altă întâlnire a tuturor participanţilor la eveniment.  

Evenimentul baschetbalistic din acest an a ajuns practic la a șaptea ediție a întâlnirilor generațiilor de baschetbaliști, preşedintele Asocieţiei Judeţene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu, dorind să permanentizeze aceaste întâlniri. Oficialul a precizat că sunt aşteptaţi sportivi-baschetbaliști, care au jucat baschet la structurile sportive din acea perioadă, cât și profesori precum Constantin Brădiceanu și Constantin Popescu, foşti antrenori ai echipelor de baschet din acea perioadă.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: