Ex-poliţistul Vieru se vrea în avocatură!!!

Fostul poliţist Sabin Vieru vrea să redevină o persoană utilă în societate, iar pentru asta şi-a propus să devină avocat. Deşi instanţele de judecată nu au fost în stare până acum, după aproape şase ani de la producerea accidentului mortal de care omul legii e considerat responsabil, să dea un verdict, acesta vrea să pledeze, culmea, chiar în instanţe, până la sfârşitul lunii acesta având de susţinut mai multe examene, la finalul cărora speră să poarte roba de avocat.

Sabin Vieru a reuşit până acum să scape de un verdict final din partea instanţelor de judecată în cazul accidentului mortal pe care l-a produs în martie 2008, făcând în aşa fel încât a să obţină  amânări de termene şi rejudecări ale cauzei aşa cum puţini şoferi implicaţi în astfel de accidente au avut parte. După ani de zile în care a „fentat” instanţele cum numai el a ştiut, Vieru a dobândit suficient de multe cunoştinţe juridice, acum propunându-şi să devină avocat, eventual unul al altor poliţişti care, în viitor, ar putea s-o comită şi ei…

Candidatul

Baroul Gorj a afişat recent lista cu candidaţii admişi pentru a participa la examenele care le permit să devină avocaţi stagiari, iar pe lista respectivă figurează şi cel al lui Vieru Sabin. Ex-poliţistul face parte dintr-o listă de 19 persoane din Gorj care pe 16 septembrie va trebui să treacă de proba scrisă, de tip grilă, pe care o va susţine la Centrul Teritorial Craiova. Pe 25 septembrie sunt programate noi examene la drept civil şi drept procesual civil, după care mai urmează un examen scris, iar pe 27 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

Vieru are toate şansele să treacă de aceste examene mai ales dacă îi vor pica întrebări care au legătură cu diminuarea alcoolemiei, el putându-se considera deja „doctor” în acest domeniu, după ce a reuşit să probeze în instanţă că nu era atât de băut pe cât se considera la început, după ce a comis accidentul soldat cu moartea fostului director Dumitru Bunoiu, de la Grupul Şcolar „Gheorghe Magheru”. În accident a mai fost rănit un pasager din maşina lui Bunoiu, Dumitru Becheru, care şi în prezent a rămas cu invalidităţi şi pe care, la fel ca pe cei din familia fostului director decedat, Vieru nu i-a uşurat suferinţa nici măcar cu un simplu „îmi pare rău”.

Pacientul

Toate ar fi bune şi frumoase în cazul lui Sabin Vieru dacă acesta nu ar fi ieşit din Poliţie, după comiterea accidentului teribil, prin pensionare. Pentru cine nu mai ţine minte, după acel nedorit eveniment, ex-poliţistul s-a internat la secţia Psihiatrie, loc prin care, ulterior, au trecut şi alţi superiori de-ai săi, supăraţi însă de „stresul” de la locul de muncă. În iulie 2008 agentul şef Sabin Vieru era evaluat de Comisia de Expertiză Medicală şi Evaluare a Capacităţii de Muncă a Spitalului de Urgenţă MIRA (Ministerul de Interne şi al Reformei Administrative) de la Bucureşti. Pe la comisia respectivă trec toţi poliţiştii care au diferite probleme şi vor să părăsească sistemul în schimbul unei pensii liniştitoare.

Membrii comisiei  au primit şi acte medicale de la clinica de Neurologie a aceluiaşi spital, Vieru fiind aici pacient pentru că avea probleme cu capul, dar nu pentru că l-ar fi mustrat în mod obligatoriu conştiinţa, ci, probabil, stresul unui proces în care, până la urmă, o sentinţă finală tot va trebui pronunţată. Cei din comisiei au constatat că poliţistul pe care îl aveau în faţă, adică pe Vieru, avea „tulburare de stres posttraumatic”, plus vreo câteva boli gen hepatită cronică, insuficienţă hepatică cronică sau hipertensiune arterială, omul legii fiind, astfel, numai bun de pensionat. În iulie 2008 Vieru a obţinut hârtia care îl scotea la pensie şi prin care era declarat „inapt” pentru îndeplinirea meseriei de poliţist.

Bun de avocat

Între timp, după ce a fentat legea atât de mult timp prin instanţe, Vieru pare să fi dobândit cunoştinţe juridice suficiente încât să poată depăşi inclusiv acea clasificare ca „inapt” de a fi în Poliţie, acum fiind numai bun pentru a deveni un avocat de nădejde al patriei. Cât despre procesul în care este judecat pentru ucidere din culpă, acesta bate pasul pe loc. La termenul de miercuri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Vieru a depus o cerere de amânare, suficient cât cazierul său să rămână nepătat înainte de examenele de avocat. După mai bine de cinci ani de procese cu nenumărate amânări, încă una în plus nu mai miră pe nimeni.

Reamintim, că Sabin Vieru a fost trimis în judecată pentru că a produs un accident rutier mortal după ce s-a urcat băut la volan. După producerea nenorocirii, agenţii rutieri sosiţi la faţa locului nu i-au pus fiola imediat colegului lor, permiţându-i chiar să părăsească locul accidentului, manevră numai bună pentru reducerea alcoolemiei prin provocarea unei vome. Poliţistul venea de la un chef organizat de un coleg de-al său care îşi sărbătorea ziua de naştere, Vieru jurându-se însă că „doar a gustat”, deşi mergea acasă la Turcineşti să mai aducă o damigeană, toţi agenţii care participau la petrecere simţindu-se foarte bine. Doar un director de liceu, modest în comportament şi mare ca om, le-a stricat oamenilor legii cheful, pentru că s-a nimerit în faţa Skodei pe care Vieru o conducea pe contrasens şi cu viteză pe şoseaua de centură a oraşului.

Vizualizări: 674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: