Minora răpită în Italia, găsită într-o comună din Dolj

Minora de 15 ani care a dispărut pe 25 iulie în San Severo, provincia Foggia, în timp ce-și aștepta părinții în fața unui supermarket, a fost găsită vineri de Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în comuna Rojiște din județul Dolj. Autoritățile italiene aveau indicii că Roberta Elisabeta Buză s-ar afla în Dolj sau Gorj. Oamenii legii au stabilit faptul că nu este vorba de nicio răpire, ci fata ar fi plecat de bună voie cu o familie de români cu care era în relații de prietenie și urma să ajungă în cele din urmă acasă. Rudele fetei din Tismana au fost la Dolj să o recupereze pe minoră.

Roberta Elisabeta Buză a plecat în Italia în urmă cu opt ani împreună cu părinții care și-au găsit de lucru acolo.  Minora de numai 15 ani a fost dată în urmărire internațională pe data de 25 iulie, atunci când se afla cu părinții la cumpărături și a dispărut din fața unui supermarket. Toată presa italiană a mediatizat acest caz, iar fotografia fetei a circulat și pe internet. Așa au aflat rudele din Tismana că Roberta este de negăsit și au început să-și facă probleme, pentru că nu au mai știut nimic nici de părinții ei.

Cel mai mult i-a speriat faptul că în ultima convorbire telefonică pe care Roberta a avut cu tatăl ei, după dispariție, i-a spus acestuia că a fost răpită de trei angajați ai patronului la care lucrase și el în urmă cu câțiva ani. Un fost coleg de muncă al lui Nicolae Buză susține că angajații de acolo aveau ceva probleme: „Tatăl ei a lucrat cu mine, de fapt prin intermediul meu a plecat și a ajuns să lucreze la acel Vicenzo, despre care se spunea că a răpit-o. Eu îi cunosc și erau cu probleme. De aceea nu a fost exclus ca unul dintre ei să o fi luat-o”.

Minora a plecat de bună voie

Toate suspiciunile legate de dispariția Robertei au fost spulberate vineri, după ce aceasta a fost găsită de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj în comuna Rojiște. „Minora dată dispărută în Italia a fost găsită și s-a stabilit faptul că în această perioadă nu a fost victima vreunei infracțiuni. Polițiștii au stat de vorbă cu ea și le-a spus că a plecat de bună voie cu familia de români cu care era în relații de prietenie, mai exact cu familia prietenul ei. Se pare că fata nu se înțelegea prea bine cu familia, erau în relații tensionate și pentru că nu avea bani și este minoră aceasta a fost singura șansă ca ea să vină în țară. Își dorea să ajungă la Tismana, unde stau bunicii ei. Am luat legătura cu familia și un unchi de al ei, a fost așteptat să o ia și să dea o declarație”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Bunicii nu-şi mai lasă nepoata în Italia

Roberta Buză a fost recuperată de rude de la familia din Dolj cu care a venit din Italia, în prezența polițiștilor. George Ștefan, unchiul fetei, susține că tot ce s-a întâmplat este foarte ciudat și este decis să nu-și mai lase nepoata să plece în Italia la părinți, pentru că și aceștia au o vină pentru tot ce s-a întâmplat. Acesta spune că minora este foarte confuză. „Au luat-o și am înțeles că au ținut-o de două zile nemâncată. Oamenii din Dolj au adus-o din Italia. Fata este incoerentă și, la felul cum arată și cum se prezintă, eu cred că a fost sedată. O dată zice ceva, o dată spune altceva. O să o lăsăm să se odihnească și să se liniștească, apoi vedem ce putem face în funcție de ce ne va povesti și ea. Suntem interesați de ce s-a întâmplat, pentru că este foarte ciudat cazul. Am luat legătura cu părinții ei, dar nu putem avea încredere nici în ei. Este complicată toată treaba aceasta.  Ei sunt răpitori și nu prea. Eu cam știu despre ce este vorba și de aceea spun că și părinții au o parte de vină. Eu am lucrat cu tatăl ei la acel Vicenzo, care a fost afectata de criză și nu ne-a mai putut ține. El a rămas în Italia cu familia și se descurca greu. Soția lui nu lucra și avea de întreținut o familie cu trei copii. Stăteau pe unde apucau, mâncau tot la fel și de aceea s-a ajuns aici.  Familia cu care a venit în țară este familie de rromi, dar dacă vroiau să îi facă un bine, de ce au furat-o cu cagule pe față? Noi sperăm ca fata să nu mai plece în Italia. O să cerem sprijin la autoritățile de aici și sperăm să rezolvăm situația”, declarat George Ștefan, unchiul fetei.

ÎNTREBĂRI

Familia își pune semne de întrebare cu privire la modul în care Roberta a ajuns în țară în condițiile în care nu era cu părinții ei, este minoră și mai mult decât atât are și pașaportul expirat.

Vizualizări: 371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: