C.A.R. în faliment, pensionarii lăsaţi fără bani

Au cotizat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ani la rând, sperând ca la un moment dat să aibă ceva beneficii, însă s-au trezit că au aruncat banii aiurea. Li s-a întâmplat acest lucru câtorva zeci de pensionari din Târgu-Cărbunești care au constatat că au cotizat la o instituție care a intrat în faliment. A fost însă făcută o nouă casă de ajutor reciproc și își pot recuperarea banii numai pensionarii care au cotizat la noua instituție. Conducerea CARP Gorj susține că se putea ajunge în această situație numai printr-o deturnare de fonduri.

Pentru mulți pensionari gorjeni, Casa Județeană de Ajutor Reciproc pare să fie ultima șansă de a trăi de la o zi la alta. Foarte mulți vârstnici apelează la serviciile acestei instituții care oferă ceva beneficii pensionarilor pentru care traiul este din ce în ce mai greu. Așa au făcut și câțiva zeci de pensionari din Târgu-Cărbunești, care au depus bani la Casa de Ajutor Reciproc din localitate, dar care a fost falimentată de  conducere.

Interesant este că aceeaşi conducere care a falimentat vechea casă de ajutor reciproc a deschis o alta, care funcţionează fără probleme, în ciuda zecilor pe pensionari păcăliţi.  „S-a închis, s-a terminat cu totul. Oamenii nu-și mai pot recupera banii. Nu se mai poate, doar cei care au venit la noua casa. La vechea casă e falimentul declarat și închisă. Nu e în insolvență”, a declarat directorul CARP Târgu-Cărbunești, Elvira Șurlin.

Afaceri murdare pe banii pensionarilor

Conducerea Casei Județene de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a aflat de problema pensionarilor din Târgu-Cărbunești și susține că se putea ajunge în această situație numai săvârșind infracțiunea de deturnare de fonduri. „După părerea mea se chemă furt pe fața. Nu putea acea doamnă, plătită din banii contribuabililor, să bage unitatea în insolvență. Dacă avea necazuri în privința plăților, deși nu cred, că avea în afară de salarii și contribuții la stat, trebuia să convoace adunarea generală pentru a căuta soluții și să le spună care este situația casei. Înseamnă că au fost folosiți banii în alte scopuri și asta înseamnă deturnare de fonduri”, a declarat Iulia Cioplea, contabil șef CARP Târgu-Jiu.

Datorii și la Clubul Pensionarilor

Nu doar Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu-Cărbunești a fost falimentată, dar conducerea instituției a lăsat să se acumuleze datorii și la plata utilităților la Clubul Pensionarilor, locație primită cu titlu gratuit de la Primăria Târgu-Cărbunești, dar cu obligația plăților către stat și furnizori. „Primăria  și această casă sunt două instituții separate. Cunosc speța, pentru că au venit și la mine câțiva pensionari. S-ar părea că lucrurile nu stau bine. Eu am făcut clubul pensionarilor și l-am pus la dispoziția acestei case cu titlu gratuit, dar cu conştiinţa să plătească utilitățile, lucru care nu s-a întâmplat. Este regretabil ce se întâmplă și cred că acolo ar trebuie să fie schimbată organigrama și conducerea casei”, a declarat Mihai Mazilu, primar Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 1,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: