Ex-primarul Troacă, din nou inculpat. Și nu e singur în dosar!

Nu mai puțin de 11 persoane au fost trimise în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar penal ce vizează folosirea unor documente false pentru obținerea de subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. „Echipa de fotbal” alcătuită de DNA îl are în frunte pe fostul primar de la Padeș, Gabriel Mihăiță Troacă, el nefiind singurul edil inculpat.

Un alt fost primar al comunei, Stoicănel Haralambrie, referent agricol după ce a pierdut mandatul, a fost și el trimis în judecată, la fel ca și secretarul Niță Argintaru sau fostul viceprimar Ion Băloi. De asemenea, un fost primar din Baia de Aramă, Nistor Buican Paulescu, inspector în cadrul APIA Mehedinți, se află pe lista inculpaților, alături de șeful Ocolului Silvic Padeș, Ion Nicolescu. Pe lista celor trimiși în judecată se mai regăsesc rude ale celor menționați deja, cum ar fi Ilona Codruța Guran, Gheorghe Curelea, Ilie Claudiu Nicolescu, Adrian Ordeanu sau Cosmin Băloi. În vizorul procurorilor au fost și alte persoane de vază ale comunei, inclusiv fostul primar Viorel Nicolescu, la finalul cercetărilor el neavând nicio calitate, dovedindu-și nevinovăția. Culmea este că ancheta a început după ce Troacă a venit la Primăria Padeș în 2012 și l-a reclamat pe Nicolescu pentru presupuse falsuri în retrocedarea unui teren de vreo 300 de hectare. La un moment dat cercetările procurorilor nu au dus la găsirea vreunei ilegalități, dar, anul trecut DNA a cerut în instanță redeschiderea dosarului și așa s-a ajuns acum la inculparea celor 11 persoane.

O parte dintre cei inculpați acum au mai avut probleme penale în trecut, cap de listă fiind tot fostul primar Gabriel Mihăiță Troacă. În cazierul acestuia figurează deja o condamnare finală de un an cu suspendare după ce a fost prins conducând la Brașov cu viteză și fără permis. Acum el are pe rol la Curtea de Apel Craiova apelul la condamnarea de 4 ani cu suspendare dispusă în primăvară la Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală. Și Nistor Buican Paulescu este inculpat într-un alt dosar în care e acuzat că l-ar fi ajutat pe actualul primar de la Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, să obțină ilegal subvenții de câteva milioane de lei de la APIA. De asemenea, Haralambie Stoicănel are și el două condamnări cu suspendare pentru că a falsificat adeverințele folosite de inclusiv de o fostă șefă a APIA Gorj pentru a obține subvenții de la instituția respectivă. Stoicănel a semnat inclusiv un acord de înțelegere cu procurorii DNA pentru a primi o pedeapsă mai ușoară la acuzațiile ce i-au fost aduse.

Vizualizări: 3,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: