Examenul pentru permisul auto, tot mai greu de trecut

Gorjenii reuşesc în număr tot mai mic să obţină permise de conducere după ce testarea cunoştinţelor lor se face pe calculator. Şeful Serviciului de Înmatriculări Auto şi Permise din judeţ, Liviu Chiţiba, spune că doar o treime din cei care urmează cursurile unei şcoli de şoferi reuşesc în cele din urmă să obţină şi permisul pentru a conduce. Conform acestuia, cel puţin 3000 de persoane vin lunar să fie testate, dar cel mult 1000 reuşesc să treacă de testul grilă şi de probele prin oraş pentru a deveni şoferi cu acte în regulă.

Sute de aspiranţi la şofat, majoritatea tineri, se înghesuie zilnic în sala amenajată la parterul Prefecturii Gorj pentru a susţine examenul pe calculator. Aceştia recunosc faptul că au învăţat foarte puţin şi că speră să nimerească răspunsurile corecte, alţii plângându-se de faptul că au parte de chestionare foarte grele. Toţi cei care susţin examenul respectiv au plătit anterior câteva sute de lei pentru a urma cursurile de şofat, cei care pică testul la calculator sau proba de oraş fiind nevoiţi să suporte noi cheltuieli pentru a se prezenta la o nouă testare.

Spaţiul în care se desfăşoară examinarea viitorilor şoferi este deja insuficient, angajaţii Serviciului condus de Liviu Chiţiba făcând faţă cu greu numărului tot mai mare de solicitanţi de permise, în creştere fiind şi numărul celor care îşi înmatriculează un autoturism. Chiţiba speră într-o extindere a sediului Serviciului de Înmatriculări Auto şi Permise, Serviciu care până cu un an în urmă a funcţionat în condiţii total improprii într-o altă locaţie. Înghesuiala de la ghişee nu a dispărut, aglomeraţia mutându-se acum în curtea interioară a Prefecturii, acolo unde mulţimea de oameni nu mai este vizibilă şi deranjantă pentru trecătorii de pe stradă.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: