Mitescu, înlocuit cu Istfan în conducerea IŞJ

PDL Gorj a pierdut şi ultimul post de conducere pe care îl avea la Inspectoratul Şcolar Gorj, fostul inspector general adjunct fiind schimbat din funcţie cu un reprezentant al PNL, fost membru PSD. Gheorghe Mitescu a fost înlocuit din funcţie cu Ion Istfan, fost director la liceul din Roşia şi inspector în cadrul Inspectoratului Şcolar în ultima vreme. Promovarea noului inspector general adjunct s-a făcut la propunerea inspectorului general Dorin Taşcău, recent numit şi el în funcţie.

„Domnul Mitescu a fost suspendat din funcţie pe 20 octombrie pentru că este implicat în ancheta aceea cu organizarea concursului de la Bâlteni. Postul era liber şi, astfel, domnul Istfan a fost propus în locul dumnealui, doar pentru perioada în care domnul Mitescu este suspendat”, spune Taşcău. Actualul inspector şcolar general şi noul său adjunct au avut acelaşi parcurs politic în ultimul an, ambii fiind membri PSD la începutul lui 2008, în prezent şi Taşcău şi Istfan fiind membri ai PNL. Istfan susţine că este independent şi că este pasionat de cariera didactică, însă apartenenţa sa la PNL este confirmată chiar de inspectorul general, care, din vară, conduce organizaţia municipală a PNL Târgu Jiu.

Noul inspector general adjunct a avut deja o întâlnire cu prefectul Victor Banţa, la discuţii participând şi Mădălina Ciolocoi, şi ea inspector general adjunct şi membru al PNL Gorj. Banţa a ţinut să menţioneze că numirea lui Istfan nu are nicio legătură cu el, ci doar cu inspectorul şcolar general. Prefectul a mai precizat, de asemenea, că întâlnirea cu cei doi este una strict profesională şi nu are nicio legătură cu faptul că, până la numirea în funcţie, şi el a fost membru PNL şi a avut chiar un post de conducere în cadrul organizaţiei municipale.

Schimbările de acum se produc pe fondul încercărilor repetate ale actualilor guvernanţi de a-şi impune oamenii în posturile de conducere de la Inspectoratul Şcolar. Demisia lui Mitescu şi a fostului general Liviu Andrei a fost cerută insistent în ultimul an nu doar de liberali, ci şi de reprezentanţi ai PSD Gorj, care mereu au criticat prestanţa celor doi. Interesant de amintit este şi faptul că Istfan a fost împreună cu liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, în celebra vizită făcută la şcolile din judeţ de secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Zvetlana Preoteasa, cu mai bine de un an în urmă. Actualul adjunct al IŞJ aspira de atunci la un post de conducere, deşi în acea perioadă era încă membru PSD, iar Zvetlana Preoteasa cerea degeaba demisia echipei lui Andrei că doar o serie de controale succesive au putut să îi aducă acestuia calificativul de „nesatisfăcător” pentru a fi schimbat din funcţie.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: