Peste 400 de salariaţi ai CE Turceni ar putea ieşi la pensie

Peste 400 de salariaţi ai Complexului Energetic Turceni, reprezentând aproape 11% din personalul companiei, ar putea ieşi la pensie, iar producătorul de energie deţinut de stat a angajat Casa Judeţeană de Pensii Gorj pentru a analiza dacă angajaţii îndeplinesc condiţiile necesare. Contractul atribuit Casei Judeţene de Pensii Gorj se referă la analiza îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru 421 de salariaţi, respectiv 10,7% din totalul de 3.916 de salariaţi ai complexului energetic, potrivit unui anunţ al companiei.

Casa de Pensii Gorj a fost singurul ofertant, iar contractul, cu o valoare de 63.150 de lei, fără TVA, a fost atribuit la 27 noiembrie, prin negociere. Complexul Energetic Turceni a înregistrat în primul semestru un profit net de 90 de milioane de lei (24,6 milioane euro), dublu faţă de câştigul de 45 de milioane de lei din perioada similară a anului trecut.

Guvernul intenţionează să includă compania, alături de Electrica, Hidroelectrica şi alt complex energetic din Oltenia, Rovinari, într-un companie energetică naţională, care să se dezvolte pe pieţele din regiune.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: