EXCLUSIVITATE: De unde a avut Condescu 500.000 de euro

Pandurul a intrat în posesia documentelor care arată de unde a avut Marin Condescu 500.000 de euro să împrumute clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu în 2011. Documentele au fost căutate marţi de IPJ cu mascaţii, care au percheziţionat sediul clubului Pandurii, casa şi apartamentul care aparţin familiei Condescu, dar şi sediile unor firme unde acesta este acţionar. Documentele arată atât provenienţa celor 500.000 de euro, cât şi faptul că banii au ajuns prin virament bancar în conturile clubului Pandurii, pentru câteva luni. La reclamaţia CE Oltenia, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a deschis un dosar penal pentru spălare de bani pe numele lui Marin Condescu, fiind începută urmărirea penală.

 „Cei care au făcut plângerea la poliţie spuneau că nu ştiau sursa banilor cu care am împrumutat clubul. Dacă ar fi întrebat la bancă, probabil nu mai făceau plângerea”, declara Marin Condescu marţi, la ieşirea de la audierile care au avut loc la IPJ Gorj, unde a fost pus sub urmărire penală pentru spălare de bani.

În reclamaţia depusă de Complexul Energetic Oltenia, principalul finanţator al clubului Pandurii a acuzat faptul că Marin Condescu nu ar putea justifica sumele de bani cu care a împrumutat clubul. Condescu a declarat că a împrumutat clubul nu o dată, ci de mai multe ori, luând la rândul lui credite bancare, deoarece Pandurii nu le putea obţine.

Deşi este greu de crezut, documentele intrate în posesia redacţiei Pandurul arată că Marin Condescu a obţinut în nume personal, de la Raiffeisen Bank, credite de 500.000 de euro. Astfel, potrivit contractului de credit din 17.11.2001 (facsimil 1), Marin Condescu şi soţia sa au obţinut un credit de 500.000 de euro „pentru nevoi personale nenominalizate”, pentru o perioadă de 9 luni. Creditul a fost garantat atât cu proprietăţile sale, dar Marin Condescu a vorbit după audierile de la poliţie de faptul că un sponsor al echipei a garantat cu o sumă pusă la dispoziţia băncii, în caz că liderul sindical nu putea rambursa creditul.

facsimil_1

Marin Condescu a împrumutat Pandurii în perioadele în care clubul nu avea bani în cont până la aprobarea bugetelor SNLO şi complexurilor energetice sau până la intrarea drepturilor de televizare. „Echipa nu poate obţine licenţa dacă are datorii, au fost şi situaţii în care risca neprogramarea în campionat şi dacă am putut să ajut clubul, am făcut-o şi o voi face în continuare”, a spus Condescu. De altfel, acesta a făcut şi luna trecută un gest similar, împrumutând clubul cu circa 50.000 de euro pentru a plăti datoriile, deoarece UEFA nu virează cele 1,3 milioane de euro pentru calificarea în Europa League, dacă Pandurii ar avea datorii.

Documentele arată că Raiffeisen a aprobat în 17 noiembrie2011 creditul de 500.000 de euro solicitat de Marin Condescu (facsimil 2), care a ajuns prin virament bancar (facsimil 3) în contul clubului Pandurii.

facsimil_2

facsimil_3

Vizualizări: 231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: