OFICIAL: Câini din Târgu-Jiu, otrăviți cu Furadan

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară a făcut public rezultatul analizelor de laborator care s-au făcut la cele patru cadavre de câini  găsiți în municipiul Târgu-Jiu. S-a stabilit faptul că patrupedele au fost otrăvite, iar substanța folosită este Furadanul, aceeași substanță ingerată de Mădălina Manole pentru a se sinucide. Cu aceste rezultate, Asociația Pro Animals va face o plângere penală la poliție pentru ca cei vinovați să plătească.

Suspiciunile reprezentanților Asociației „Pro Animals” cu privire la faptul că în ultimele săptămâni la nivelul municipiului Târgu-Jiu este derulată de către autoritățile locale o amplă campanie de otrăvire a câinilor fără stăpân a fost confirmată de reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară. În urma analizelor de laborator făcute de către specialiștii DSVSA s-a stabilit faptul că patrupedele au fost otrăvite, iar substanța folosită este furadanul, produs ce găsește destul de greu. „La Direcția Sanitar Veterinară au fost aduse mai multe cadavre de câini. În urma analizelor făcute la unul dintre ele s-a stabilit faptul că respectivul câine a fost otrăvit, iar substanța folosită a fost furadanul. Vreau să vă spun că furadanul era folosit în trecut pentru protecția plantelor, însă în ultimii ani nu este foarte ușor de găsit”, a declarat Mircea Moldoveanu, purtător de cuvânt DSVSA Gorj.

„Pro Animals” va depune plângere penală

Reprezentanții Asociației „Pro Animals” susțin că vor depune plângeri penale în baza rezultatelor de la Direcția Sanitar Veterinară. „Noi eram convinși că zeci de câini din Târgu-Jiu au fost otrăviți, însă aveam nevoie de documente care să demonstreze acest lucru.  Toate cele trei cadavre duse de noi au fost otrăvite cu furadan. În ultimele săptămâni s-au găsit zeci de cadavre de câini în Târgu-Jiu. Noi în baza analizelor primite de la DSVSA o să depunem plângeri penale la poliție, mai ales că din ce am înțeles eu s-a folosit o substanță care nu este la îndemâna oricui”, a precizat Carmela Șerbănoiu.

Poliția așteaptă rezultatele de la DSVSA

Și poliția a demarat cercetări pentru a stabili condițiile în care au murit mai mulți câini în Târgu-Jiu, aspecte semnalate de către cetățenii municipiului la 112. „În acest caz se fac cercetări și se așteaptă rezultatele de laborator. Dacă se va stabili că acei câini au fost otrăviți, se va deschide un dosar penal pentru a se stabili cine a otrăvit câinii, dar și de unde a fost procurată substanța, iar prin Parchet se vor dispune măsurile legale”, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Furadanul, interzis în România

Importul şi comercializarea Furadanului sunt interzise în România încă din noiembrie 2008, motivul fiind gradul ridicat de toxicitate. Această substanță  a fost ingerată și de Mădălina Manole pentru a-și lua zilele, iar persoana care i-a vândut vedetei furadanul s-a ales cu dosar penal pentru punerea în vânzare a unei substanțe interzise și a fost condamnat de magistrați la trei ani de închisoare cu suspendare.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: