Sătenii din Alimpeşti plătesc apa la un serviciu public desfiinţat

Acuzații grave venite din partea unui consilier local din comuna Alimpești cu privire la felul în care sunt încasați de la cetățeni banii pentru furnizarea apei potabile. Leonida Belgher demonstrează cu chitanțe că cetățenii din Alimpești plătesc apa când la primărie, când la SC Alimpești Util SRL sau chiar la Serviciul Public al primăriei, care a fost desființat cu ani în urmă. Ciudat este faptul că o mare parte din chitanțele emise de Serviciul Public nu au serie și număr. Leonida Belgher a făcut chiar o plângere penală împotriva administrației locale, după ce a aflat că SC Alimpești Util SRL depune banii încasați de la cetățeni pentru furnizarea apei în conturile primăriei. Asta ca să nu mai spunem că se facturează apă potabilă, deşi Direcţia de Sănătate Publică a stabilit că apa nu a fost niciodată potabilă.

Consilierul local Leonida Belgher încearcă să afle cine încasează banii de la cetățeni pentru furnizarea apei potabile, dar mai ales unde se duc aceste fonduri. Întrebările acestea au apărut după ce a văzut mai multe chitanțe prin care localnicii din Alimpești achitau apa o dată la Serviciul Public Alimpești, altă dată la SC Alimpești Util SRL, în condițiile în care cetățenii au încheiat contract cu Primăria pentru furnizarea apei potabile.

În urma unei sesizări făcute la poliție, consilierul a aflat că banii încasați de SC Alimpești Util SRL au ajuns în conturile primăriei. Asta deşi încasările trebuie să rămână în firmă, primăria având calitatea de acţionar. Ori nici un patron de firmă nu poate dispune cum vrea de banii firmei, ci doar de profitul rezultat din activitate. „Vreau să vă spun că din ianuarie 2011 și până prin luna martie 2011, Primăria Alimpești a tot încheiat contracte cu cetățenii pentru furnizarea apei potabile. La sfârșitul lunii ianuarie 2011 a fost înființată societatea cu răspundere limitată SC Alimpești Util SRL care are ca activitate principală captarea, tratarea și distribuția apei. Sistemul de alimentare cu apă va fi externalizat acestei societăți, care va trece și la încasarea banilor, pe care îi varsă apoi în conturile primăriei. Un an mai târziu, în ianuarie 2012, Serviciul Public din Comuna Alimpești, deşi desființat, încasează apa cu chitanțe fără număr și serie. Până la urmă cine încasează acești bani și unde se duc ei?”, a întrebat Leonida Belgher.

A făcut plângere la poliție, dar s-a dat NUP

Pentru că a stat de vorbă cu mai mulți primari pe această problemă, care l-au asigurat că este vorba de deturnare de fonduri, consilierul local a făcut plângere la poliție, pentru ca oamenii legii să vadă care este circuitul banilor încasați de la cetățeni. Dosarul a fost soluționat prin neînceperea urmăririi penale. „Eu am stat de vorbă cu primarii și au spus că societatea nu poate da bani în conturile primăriei, pentru că asta ar fi deturnare de fonduri. Eu am făcut plângere la poliție, care a stabilit că banii încasați de SC Alimpești Util SRL ajung în conturile primăriei, însă s-a dat neînceperea urmăririi penale. Au scris în referatul cu propunere de a nu se începe urmărirea penală că SC Alimpești Util SRL emitea facturi fiscale precum și chitanțe pentru sumele de bani încasate de la cetățenii comunei Alimpești, conform indexurilor consumului de apă, fiind întocmite în acest sen borderouri. Sumele astfel obținute sunt depuse la Primăria Alimpești, conform chitanțelor pentru creanțele bugetelor locale, care ulterior prin ordin de plată sunt depuse la Trezoreria operativă Novaci”, a mai precizat Leonida Belgher.

Primarul Mosor nu a vrut să răspundă acuzațiilor

Contactată telefonic, Elena Mosor, primarul Comunei Alimpești nu a vrut să ofere informații cu privire la aspectele semnalate de consilierul local Leonida Belgher. „Serviciul Public nu mai știu în ce an a fost desființat, odată cu disponibilizările din administrația locală, dar vrem să-l reînființăm la nivelul localității. Și vă rog să mă lăsați în pace cu prostiile lui Belgher”, a spus Elena Mosor.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: