Excursia pe litoral, înlocuită cu două zile de picnic

Tinerii din Centrul de zi, dar și mămicile din Centrul Maternal nu vor merge anul acesta la mare. Pentru că nu sunt fonduri suficiente, directorul celor două centre, Gheorghe Milosteanu, a renunțat la deplasarea pe litoralul românesc și va merge cu beneficiarii sistemului de protecție socială la picnic în luna august. Mai mult decât atât, tot din cauza fondurilor reduse, la cele două centre se fac îmbunătățiri, reparații și curăţenie cu angajații centrului și pe bază de voluntariat cu beneficiarii.

La Centrul Maternal și la Centrul de zi devenise tradiție ca în fiecare an copiii care nu au creat probleme și care au obținut rezultate bune la învățătură, dar și mămicile din Centrul Maternal care au avut un comportament în regulă, să meargă câteva zile la mare. Anul acesta nu va mai merge nimeni pe litoral, pentru că nu sunt fonduri suficiente, însă directorul Gheorghe Milosteanu le-a pregătit o ieșire la iarbă verde beneficiarilor sistemului de protecție socială. „Anul acesta nu mergem la mare pentru că nu sunt bani suficienți, dar în luna august facem două ieșiri la picnic. Trebuie să mergem undeva că este vară, vacanță și trebuie să ne bucurăm de acest lucru. Când au fost fonduri, am mers la munte, la mare, dar acum mergem pe aici pe aproape in week-end”, a precizat Gheorghe Milosteanu.

Angajații și beneficiarii, angrenați la treburi gospodărești

Tot ca măsură de criză, pentru a face economii, Gheorghe Milosteanu a luat decizia ca anumite treburi gospodărești, reparații, reabilitări să se facă cu angajații complexului de servicii, dar și cu beneficiarii care vor să se implice. „Nu ne putem permite să angajăm o firmă care să facă anumite lucrări pe care le putem face și noi, angajații, dar și beneficiarii. În felul acesta nu plătim mâna de lucru și cumpărăm materialele necesare. De exemplu, zilele acestea angajații ajutați de tinerii din centrul de zi au lucrat la gard, că a ruginit, au curățit rugina și acum o să-l vopsim. Au participat și tinerii din centrul de zi, care apoi au mers cu îngrijitoarele în parc. Mămicile nu prea pot să participe, pentru că trebuie să aibă grijă de bebeluși”.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: