Exerciţiu la CNTV! Nouă victime sub dărâmături

Desfăşurări de forțe luni la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Nouă elevi și profesori au fost prinși sub dărâmături din cauza unui cutremur și a unui incendiu izbucnit la mansarda clădirii. Totul a făcut parte dintr-un exercițiu de simulare a celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj în colaborare cu Ambulanța și Jandarmeria.

 Alarma de cutremur s-a dat la ora 10 fix, cei aproape 900 de elevi fiind îndrumați de profesori să se ascundă sub bănci, iar apoi să părăsească clădirea pe cele cinci ieșiri de siguranță ale liceului și să meargă pe platforma sportivă din curtea școlii.

Directorul adjunct al CNTV, Bogdan Rădulea, a anunțat imediat pompierii prin serviciul 112. ”Bună ziua. Numele meu este Rădulea Bogda și sunt directorul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”. Avem și noi nevoie de ajutor pentru că avem un incendiu la mansarda clădirii. Avem nevoie de ajutorul pompierilor”, a spus directorul adjunct al liceului în apelul său. În aproximativ 15 minute au ajuns la fața locului pompierii, Ambulanța și Jandarmeria. Forțele au intervenit rapid la căutarea posibilelor victime sub dărâmături, iar jandarmii s-au ocupat de singuranța elevilor din curtea școlii. Ponmpierii au fost ajutați în misiune de câini special antrenați în găsirea răniților. În câteva minute au fost identificate și primele victime și după acordarea primului ajutor au fost transportate cu ambulanța la Serviciul de Primiri Urgențe. ”Am ales Liceul ”Tudor Vladimirecu”, o construcție veche, am urmărit să vedem cum se comportă elevii în situații producerii unui asemenea eveniment. Am desfășurt operațiuni de căutare, salvare, o acțiune în premieră cu trei câini de căutare salvare. Am simulat și un incendiu la acoperiș, am urmărit viabilitatea planurilor de evacuare dr și modul în care diriginții și profesorii cunosc căile de evacuare”, a spus Traian Șuță, prim adjunct la inspectorului șef  ISU Gorj.

Evacuări frecvente

În Colegiul Național ”Tudor Vldimirescu” din Târgu Jiu învață zilnic peste 1.400 de elevi, în două schimburi. Clădirea este una veche însă extrem de puternică, spun reprezentanții colegiului și lunar au loc exerciții de evacuări. ”Îi învățăm pe copii care este comportamentul normal în astfel de situații, fără panică. Facem frecvent astfel de evacuări, cam de două ori pe semestru. Copiii știu exact, urmăresc planul de evacuare al școlii, știu în ce ordine trebuie să părăsescă clădirea. Clădirea CNTV este o clădire veche dar foarte bine făcută, avem autorizațiile ISU, eu cred că nu s-ar putea produce o așa mare catastrofă”, a precizat Bogdan Rădulea, directorul adjunct al CNTV.

Galerie foto



Vizualizări: 640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: