Carrefour vine cu explicaţii pentru carnea cu E-Coli

Carrefour Romania a reacţionat după ce Pandurul a scris despre faptul că la un magazin din Târgu Jiu a fost găsită carne infestată cu e-coli. Compania a explicat că a avut documente de conformitate de la producător şi a retras carnea din raft imediat de situaţia a fost semnalată. Carrefour şi-a cerut scuze consumatorilor.

Compania Carrefour nu a negat situaţia descoperită de inspectorii sanitar-veterinari, ci au explicat că au luat toate măsurile necesare. „Dorim sa va aducem la cunostinta faptul ca detinem din partea furnizorului o declaratie de conformitate, semnata in data de 3 octombrie, care atesta faptul ca produsul livrat catre noi este conform cu normele legislative in vigoare. In urma controlului DSVSA, ce a avut loc in data de 4 octombrie, am actionat imediat și am retras de la raft produsul indicat. In plus, am blocat primirea de comenzi de la furnizorul in cauza si nu vom relua colaborarea pana la finalizarea investigatiilor. Ne cerem scuze pentru orice disconfort creat cosumatorilor nostri și ii asiguram de calitatea și siguranța pentru consum a tuturor produselor Carrefour, acesta fiind un caz izolat, care nu reflecta politica noastra. Este important de subliniat, de asemenea, ca in cadrul Carrefour Romania luam intotdeauna masuri concrete si imediate cu privire la orice sesizare venita din partea angajatilor nostri sau a clientilor. In plus, toate magazinele Carrefour din tara au implementat un sistem de control al calitatii extrem de eficient si foarte rapid”, arată compania într-un punct de vedere trimis ziarului Pandurul.
DSVSA Gorj a descoperit situaţia după o verificare ce are loc la nivel naţional, probleme fiind la acest supermarket din Gorj şi la trei abatoare din Vîlcea, Sibiu şi Timiş. „E vorba de patru kilograme de carne tocată de vită, care provine de la un abator din Vâlcea. Noi am recoltat probe, mai exact un kilogram de carne tocată, le-am trimis la Bucureşti pentru analize, o pungă am oprit-o pentru contraprobă şi până a venit rezultatul s-au vândut cele două care mai erau pe stoc. Am primit rezultatul, ne-am deplasat la faţa locului şi am dispus dezinfecţia”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj.

Vizualizări: 2,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: