Condamnat pentru că a furat de la Poștă!

În plină perioadă în care poștașii opresc lucrul și organizează greve pentru a protesta față de salariile mici pe care le au, un angajat din Gorj al Poștei Române a primit o condamnare din partea judecătorilor după ce a fost acuzat de delapidare.

Bărbatul și-a recunoscut faptele, ceea ce a și făcut posibilă pronunțarea unui verdict încă de la al doilea termen din procesul derulat la Judecătoria Târgu Cărbunești. Gheorghe Drăgoi nu a scăpat însă complet de emoții întrucât verdictul de acum nu este unul definitiv, putând fi contestat. „Contopeşte pedepsele aplicate, aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de 6 luni urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă, aceea de 1 an şi 6 luni închisoare. In baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani”, au stabilit magistrații.
Verdictul instanței stabilește și despăgubirile pe care bărbatul acuzat de delapidare trebuie să le plătească pentru Poștă. În plus, el va trebui să presteze și muncă în folosul comunității. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Stoina, jud. Gorj, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. în baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. Admite acţiunea civilă a părţii civile şi obligă inculpatul la plata sumei de 8278,63 lei către partea civilă, cu dobânda legală aferentă, până la recuperarea integrală a debitului. Obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 de zile de la comunicare”, a decis instanța.

Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: