Exmatriculaţi după un scandal făcut la ora de engleză

Doi elevi din Tismana au fost exmatriculaţi după ce şi-au făcut de cap la ora de limba engleză. Profesoara care se străduia să îi înveţe pe aceştia măcar câteva cuvinte ce le-ar putea fi utile în cazul în care ar pleca în străinătate să-şi caute o slujbă s-a ales cu înjurături şi ameninţări, totul culminând cu folosirea unui spray iritant, scandalagiii dorind să se asigure că, astfel, ora se termină atunci când vor ei. Ambii au terminat-o însă cu şcoala, cei doi fiind daţi afară fără nici un regret, deşi niciunuia nu-i  venea să creadă că o asemenea măsură e posibilă.

Grupul Şcolar Tismana a reuşit în ultimii ani să aibă atât de mulţi promovaţi la Bacalaureat, încât cei care au trecut examenul de maturitate pot fi consideraţi monumente ale naturii pe cale de dispariţie. Dascălii care predau aici au rămas fără cuvinte când au văzut-o pe colega lor de limba engleză venind în cancelarie plângând şi cu nasul acoperit cu o batistă, aceasta putând cu greu să povestească prin ce trecuse. Doi elevi sictiriţi de ora de engleză s-au gândit să-şi facă singuri ora mai „veselă” şi s-au luat la harţă cu profa care-i plictisea. „Unul dintre elevi asculta muzică în căşti şi i-am atras atenţia că nu are voie să facă aşa ceva. El a continuat să asculte muzică, i-am spus că-i voi face referat la sfârşitul orei şi voi propune exmatricularea lui, iar el a zis că n-a văzut încă elev dat afară din vreun liceu. La scurt timp o elevă din clasă a fugit pur şi simplu afară, după ce colegul ei de bancă a dat cu un spray iritant. Fata îşi acoperea faţa cu flanelul şi fugea, iar apoi au început şi ceilalţi copii să plece din clasă. Mi-au spus că a dat unul cu un spray şi mi-au zis şi mie să plec. Când a venit mirosul de spray au început să-mi dea lacrimile, am deschis geamurile la clasă şi am plecat şi eu pe hol, ducându-mă la cancelarie”, a povestit ieri profesoara de engleză.

Elevii îi apără pe cei exmatriculaţi

Chiar dacă au fugit cu toţii din clasa în care nu se mai putea sta, după ce conducerea liceului a decis să-i exmatriculeze pe scandalagii, colegi de-ai acestora sar în apărarea lor, spunând că lucrurile nu au fost chiar atât de „naşpa”. „Nu s-a întâmplat domnule nimic. A dat cu un spray pe care l-a găsit pe aici şi noi am ieşit afară. N-a plâns nimeni”, spune Ştefan Dumitra, unul dintre elevii care susţine că nu-i apără de scandalagii. Un altul susţine că cel care a folosit spray-ul a făcut-o „din greşeală”, deşi greşeala respectivă i-a scos pe toţi din clasă.

Excluderea celor doi nu a fost o problemă prea mare, pentru că amândoi aveau nota şase la purtare pe semestrul trecut. Grămada mare de absenţe şi trecutul lor a ajutat la luarea unei decizii cu unanimitate pentru excludere. Măsura este apreciată şi de inspectorul şcolar general Ion Işfan, care consideră că astfel de elevi nu au ce căuta în şcoală atâta timp cât nu vor să înveţe carte şi nici să-şi respecte dascălii. Cei doi scandalagii nu mai pot anul acesta să revină la şcoală, iar la toamnă mai pot să depună cerere de reînmatriculare doar la o altă unitate de învăţământ decât cea care i-a exclus. Până atunci ei trebuie să-şi plătească şi amenda de câte 1000 de lei de căciulă pe care le-a aplicat-o Poliţia pe motiv de tulburare a liniştii şi ordinii publice.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: