Trei gorjeni au fost prinși furând curent electric

Trei localnici din Bâlteni s-au ales cu dosare  penale după ce s-au branșat ilegal la rețeaua de energie electrică. Gorjenii au fost depistați de un echipaj de jandarmi care a executat o acțiune de verificare a legislației în domeniu, în colaborare cu lucrătorii din cadrul CEZ România, pe raza comunei Bîlteni.

Pe timpul desfășurării acțiunii, au fost identificate trei imobile situate pe raza localității Peșteana, care erau branșate ilegal la rețeaua de energie electrică. S-a constatat că firidele de branşament erau rupte, iar firele de curent electric erau legate pe direct, fără contorizare. Inspectorii din cadrul CEZ au procedat la identificarea receptoarelor, pentru a putea fi stabilit prejudiciul cauzat, care urmează să fie calculat și transmis ulterior. S-au efectuat verificări cu privire la proprietarii imobilelor identificate care sustrăgeau energie electrică, având branşate instalaţii prin care energia consumată nu era înregistrată de contor.

În cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de modificare fără drept a componentelor instalaţiilor energetice şi  folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: