Polițiști bătuți în timpul unei intervenții

Doi polițiști din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu au fost bătuți în timpul unei intervenții pentru restabilirea liniștii publice în rândul consumatorilor unui bar din satul Urechești. Oamenii legii s-au văzut nevoiți să facă uz de armele din dotare și au executat mai multe focuri de avertisment.

Cei doi polițiști au fost solicitați să intervină pentru a aplana un conflict spontan iscat pe fondul consumului de alcool într-un bar din satul Urechești. Prezența oamenilor legii în mijlocul scandalului nu a fost pe placul a doi consumatori care s-au năpustit asupra polițiștilor. Unul dintre poliţişti a fost lovit cu pumnul în zona feţei, de un tânăr de 21 de ani din Drăguțești, iar tatăl acestuia de 43 de ani a aruncat cu mai multe sticle în direcţia celuilalt poliţist, acesta fiind lovit în zona capului. La incident au asistat mai multe persoane. „A intra poliția în bar, a întrebat dacă sunt ceva probleme, pentru că a fost spart barul cu o seară înainte. Cei de la masă au început să înjure, polițistul i-a cerut buletinul să-l legitimeze, s-au enervat și i-au dat cu o sticlă în cap șefului de post. Barul era plin, dar nimeni n-a sărit. Polițiștii au văzut că nu fac față și au ieșit afară și au tras cu arma. Inițial am crezut că sunt petarde și am ieșit. I-am văzut că loveau polițiștii și apoi s-au urcat în mașină și au plecat”, a spus o angajată a barului.

Agresorii au părăsit imediat barul și, pentru că au manifestat în continuare un comportament agresiv faţă de cei doi lucrători de poliţie, poliţiştii  au executat mai multe focuri cu armamentul din dotare în plan vertical. Suspecţii au reuşit să fugă de la faţa locului cu un autoturism.

Polițiștii au fost ajutați de colegi

Polițiștii agresați și-au anunțat imediat colegii care, în urma activităţilor desfăşurate, au identificat în scurt timp autoturismul cu care au fugit agresorii, în zona staţiei PECO din cartierul Romaneşti. Tânărul de 21 de ani, tatăl acestuia precum și un tânăr din Târgu-Jiu de 20 de ani au fost conduşi la sediul Poliţiei în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

La nivelul I.P.J s-a constituit o echipă operativă complexă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, care a efectuat cercetarea locului faptei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și sâmbătă au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

SPITALIZARE

Ambii polițiști au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. Unul dintre ei a fost internat pentru o săptămână, iar celălalt a plecat acasă după ce i s-a acordat primul ajutor, dar are nevoie de un repaus de 3 zile.

Galerie foto


Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: