Cabina unui tir, lovită de stânci pe Defileul Jiului

Un şofer de 27 de ani care ieri plecase de la Târgu Jiu şi se îndrepta spre Petroşani poate spune că s-a născut a doua oară după ce a avut ghinionul să vadă cum peste cabina tirului cu care mergea se prăvălesc de pe versanţi bucăţi de stâncă şi de mărimea unei roţi de camion.

Bolovanii au căzut în câteva fracţiuni de secundă, lovind cabina tirului din laterală, partea stângă a acesteia fiind grav avariată. Bărbatul aflat la volan a ajuns pe contrasens, într-un perete ale versantului de pe Defileul Jiului, după ce a încercat să evite alte bucăţi de piatră ajunse pe carosabil, pe sensul său de deplasare.

Tânărul conducător auto, originar din Alba, s-a ales şi cu răni, mai ales în zona pieptului, dar mai mult s-a speriat, neaşteptându-se ca bolovanii să vină direct spre maşina sa. El a reuşi cu chiu cu vai să sune la 112 şi să ceară ajutor, echipaje ale pompierilor şi de la SMURD deplasându-se spre graniţa dintre Gorj şi Hunedoara pentru a acorda primul ajutor. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului din Petroşani, unde va mai rămâne internat pentru câteva zile. Tirul avariat a rămas pe Defileu, în faţa şi în spatele lui fiind depozitate grămezile de bolovani daţi la o parte de pe carosabil de către drumari.

Căderile de piatră de pe versanţi sunt fenomene destul de des întâlnite în perioada de îngheţ-dezgheţ, ieri fiind destul de cald pentru zona Defileului, circa 5 grade Celsius, aici producându-se şi o furtună destul de puternică în jurul prânzului şi spre după-amiază, când a avut loc şi accidentul. Niciodată până acum nu s-a întâmplat însă ca bolovanii să cadă şi să lovească în plin o maşină aflată în mers, incidentul de acum fiind unul care ar trebui să pună autorităţile pe gânduri în privinţa siguranţei de pe acest tronson de drum. Despre modernizarea şoselei se tot vorbeşte de câţiva ani, avansându-se inclusiv ipoteza amenajării unor tuneluri care să prevină astfel de incidente, dar, deocamdată, totul rămâne în faţa de declaraţii şi promisiuni, şoferii trebuind să fie atenţi de acum încolo nu doar la gropile din carosabil, ci şi la bolovanii care pică de pe versanţi şi le pun viaţa în pericol.

Vizualizări: 239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: