UM Rovinari face noi angajări

Uzina Mecanică Rovinari (UMR) are nevoie de personal. Un număr de 18 posturi au fost scoase la concurs în cadrul unităţii. Posturile sunt diverse, de la sudor până la inginer mecanic. Uzina are nevoie de personal după ce a achiziţionat utilaje performante printr-un program pe fonduri europene şi vrea să-şi mărească producţia. 

Posturile scoase la concurs de Uzina Mecanică Rovinari au fost comunicate şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. În unitate este nevoie de personal pe meseria şi calificarea de: lăcătuş mecanic (3 posturi), legător de sarcină (1 post), manipulant mărfuri (2 posturi), inginer mecanic (3 posturi), strungar universal (3 posturi), sudor (3 posturi), vopsitor industrial (2 posturi), stivuitorist (1 post). UMR nu are mari pretenţii în ceea ce priveşte studiile candidaţilor. În afară de posturile de inginer mecanic, solicită candidaţilor să aibă măcar studii gimnaziale. Posturile scoase la concurs sunt valabile până în data de 30 aprilie.

Alte 20 de posturi de prelucrători prin aşchiere pentru maşini cu comandă numerică au fost scoase la concurs de Uzina Mecanică Rovinari la finele lunii ianuarie şi au fost făcute deja câteva angajări. Unitatea a achiziţionat  utilaje noi, de circa 4 milioane de euro, printr-un proiect finanţat parţial din fonduri europene, şi are nevoie de personal specializat pentru a le manevra. Şi noile recrutări sunt tot urmare a acestor achiziţii, spune conducerea uzinei. Compania este dispusă chiar să-i specializeze pe cei care vor să lucreze în acest domeniu. În cadrul UMR prestează activitate peste 300 de salariaţi. Conducerea uzinei încearcă să găsească noi contracte, în special în afara graniţelor ţării, asta pentru că principalul client pe plan local, respectiv CE Oltenia, nu a mai încheiat decât mici contracte cu uzina de la Rovinari, asta şi pentru că nu sunt bani pentru reviziile şi reparaţiile utilajelor folosite în unităţile miniere.

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: