Expoziție la școala Ecaterinei Teodoroiu

Școala Gimnazială nr. 7, structură a Colegiului Auto „Traian Vuia” din Târgu-Jiu, găzduiește luni, 14 ianuarie, expoziția foto-documentară „Eroina poporului român, Ecaterina Teodoroiu – fiică a Vădenilor”.

Expoziția este organizată în parteneriat cu Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu”, Asociația Cultul Eroilor „Regina Maria” - Filiala Județului Gorj, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Gorj și Cercul Cultul Eroilor „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, cu ocazia aniversării a 125 de ani de la nașterea eroinei. 
Dedicată vieții și faptelor de arme ale Eroului Sublocotenent Ecaterina Teodoriu, expoziția organizată la școala în care eroina a făcut primele două clase primare cuprinde documente și fotografii despre familie și casa părintească, viața pe front, diverse însemnări, cărți poștale, medalii omagiale, monumente ridicate în amintirea eroinei. 
“Memoria posterității o reține drept un simbol al poporului român prin jertfa sa pentru întregirea neamului”, arată organizatorii pe pagina de socializare. (A.A.)

Vizualizări: 1,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: