Exproprierile de la Pinoasa, aproape deblocate

Veste bună pentru Complexul Energetic Oltenia. Un proiect tergiversat de ceva timp ar putea debloca activitatea la Cariera Pinoasa. Deputatul Dan Vîlceanu a anunțat că au fost obținute toate avizele pentru exproprierile din zona Pinoasa. Guvernul va adopta o hotărâre în acest sens în curând, au fost asigurările parlamentarului.

Deputatul Dan Vîlceanu a explicat că documentația a fost întocmită și a ajuns pe masa ministrului Economiei. „Avizul privind Cariera Pinoasa a fost dat și documentația se află la Ministerul Economiei, astfel încât să fie adoptat într-o ședință de Guvern hotărârea privind exproprierea pe cauză de utilitate publică la Cariera Pinoasa”, a explicat deputatul Dan Vîlceanu.

Vestea este una care bucură atât administrația, cât și angajații companiei, mai ales că aproape toate carierele miniere din Gorj se confruntă cu aceeași problemă: lipsa fronturilor de lucru.

Ministerul Economiei are în plan alocarea a peste 8 milioane de lei pentru extinderea Carierei Pinoasa, de unde s-ar putea extrage în jur de 8 milioane de tone de lignit în fiecare an.

Vizualizări: 2,193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: