Și-au luat gândul de la grupul nou de la Rovinari. "S-a ratat"

Liderii de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia și-au luat gândul de la investiția promisă de chinezi la Termocentrala Rovinari. De câțiva ani, promisiunea este adusă în prim plan, dar pași concreți nu s-au mai făcut în privința grupului nou anunțat la Rovinari.

Investiția de circa un miliard de euro este discutată de aproape șapte ani. Prevede un grup de 600 de MW la Termocentrala Rovinari, un grup construit de la zero, dar până acum nu a mai fost anunțat stadiul acestui proiect. Este și motivul pentru care nici măcar sindicaliștii din compania energetică nu mai cred în această investiție.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a explicat că s-a pierdut această șansă de mult. „Haideți, lăsați-mă cu grupul chinez. Până acum două luni l-am rostogolit. „Mâine începea să se facă!” A fost o oportunitate, s-a ratat. Era clar! Nu s-a făcut atunci, nu s-a semnat în 2014 – 2015, s-a terminat! E nevoie de un moment zero și de responsabilitate”, a spus sindicalistul, la Tele3.

Ultimele vești despre acest proiect au fost anunțate în toamna acestui an, când s-a transmis că oficialii României așteaptă noi discuții cu reprezentanții companiei chineze, așa că investiția este departe de a fi demarată.

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: