Dacă va merge din împrumut în împrumut, CEO se va bloca. Sindicalist: Am ajuns la limită!

“Deja am ajuns la limită!” Este reacția liderului SMEO, Gabriel Căldărușe, întrebat despre împrumut ca variantă de supraviețuire pentru Complexul Energetic Oltenia. Sindicalistul este de părere că alta trebuie să fie salvarea companiei pentru că băncile nu vor mai aloca alți bani, iar CEO nu poate să mai suporte alte împrumuturi.

Și în acest an, împrumutul este sigura variantă pentru ca producătorul de energie să cumpere certificatele de dioxid de carbon și să poată funcționa și după aprilie 2020. Atunci este termenul limită impus de Comisia Europeană pentru a prezenta certificatele de dioxid de carbon.

În acest an, compania a solicitat un împrumut de 1,1 miliarde de lei, dublu față de cel cerut anul trecut. “Dacă se va merge la fel în continuare, totul se va bloca. Am ajuns la limită! Și-așa suntem la limita suportabilității din punctul de vedere al împrumuturilor. S-a adunat. Deja, sumele sunt mari plus datoriile existente din anii anteriori. Acest împrumut atinge limita de sus. Nu va mai fi o soluție sub nicio formă un împrumut de acum încolo. Deja acesta va pune o presiune fantastică pe companie, dar e singura soluție la momentul acesta”, a afirmat, la Tele3, Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Complexul Energetic Oltenia trebuie să plătească 1,6 miliarde de lei în contul certificatelor de emisii pentru producția de energie aferentă acestui an. Ca să cumpere certificatele pentru producția de anul trecut, compania s-a împrumut 500 de milioane de lei. 

Vizualizări: 2,349

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: