Investiție blocată, primarul se roagă de constructori: Să vină, nu mai e mult de lucru!

Prețurile tot mai mari la materialele de construcții și banii mai puțini pe care i-au avut la dispoziție autoritățile locale au dus la blocarea unor investiții. În comuna gorjeană Bălești, primarul se roagă de muncitori să revină pe șantier și să termine rețeaua de canalizare. Lucrarea e gata aproape 75%, contractul va fi prelungit cu încă un an pentru ca firma constructoare să aibă timp să ducă investiția la bun sfârșit.

Deși nu a respectat termenele, primăria a explicat de ce nu ar fi bine să rezilieze contractul cu firma constructoare. Autoritățile vor solicita prelungirea contractului cu un an.

"În luna mai, vom începe lucrările și în satul Cornești pentru că suntem deja în întârziere. Vom solicita Ministerului încă un an pentru prelungirea contractului. Suntem obligați să terminăm această lucrare. Prețurile la materialele de construcții au explodat. Constructorul are întârzieri, dar nu este o soluție să reziliem contractul. Soluția este să vină și să se implice mai mult. Nu mai e mult de lucru. 75% din proiect e implementat", a declarat primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu.

Primarul spune că totul a pornit după scumpirea materialelor de construcții și după anunțul Ministerul Dezvoltării că a terminat fondurile pentru PNDL 2. Mădălin Ungureanu a dat totuși asigurări că lucrarea va fi gata și oamenii vor fi racordați la rețeaua de canalizare.

"Sunt foarte dezamăgit. Mai mult decât nemulțumit. Am avut discuții. De anul trecut, s-a dus totul în jos, când Ministerul Dezvoltării a anunțat că s-au epuizat banii pentru PNDL2. Ne-au plecat constructori buni de pe lucrare. Trei luni de zile s-a blocat, nu s-a lucrat", a mai spus primarul, la Accent TV.

Vizualizări: 1,794

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: