Fabio, copilul româno-italian care nu are cetățenie

Presa italiană a prezentat povestea lui Fabio, un copil de opt ani născut la Torino, în Italia, din părinți români. Mama lui Fabio era căsătorită când l-a făcut pe Fabio cu un alt bărbat. Nici Italia, nici România nu i-au acordat copilului cetățenie.

Potrivit legislației italiene, copiii născuți în țară din părinți străini nu pot obține cetățenia decât după ce împlinesc 18 ani, scrie alegatorul.ro. În țară, copilul nu a primit cetățenie din cauză că mama sa este în continuare căsătorită cu un alt bărbat decât tatăl lui Fabio.

Fabio a fost recunoscut de tatăl său biologic, iar numele acestuia a fost trecut în documente. Avocații spun că femeia este la mâna soțului de care încă nu s-a despărțit legal. Singura soluție legală ar fi ca soțul legal al Lilianei să deschidă o acțiune în instanță prin care să ceară testul de paternitate. 'Se va dovedi astfel că Fabio nu este copilul său și numai după aceea copilul va putea fi recunoscut de tatăl său adevărat. Fostul soț al Lilianei este singurul care poate rezolva situația', spune avocata Elena Voicu din Milano, citată de Rotalianul.com.

Fabio își dorește să vină în România, dar nu poate din cauză că nu are acte. (A.A.)

Vizualizări: 958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: