Alegeri în SUA, primele estimări

Au fost alegeri parțiale în Statele Unite ale Americii. Primele estimări arată că partidul lui Trump pierde controlul în Camera Reprezentanților, dar are în continuare majoritate la Senat. Votul arată însă că, dacă trendul se menține, Trump nu va avea șanse pentru un nou mandat în 2020.

Luarea controlului asupra Camerei va permite democraților să blocheze agenda legislativă a Trump și să lanseze investigații în administrație.

Democrații ar putea, de asemenea, să înceapă procedurile de punere sub acuzare împotriva Trump, atunci când va fi nevoie.

Potrivit estimărilor CNN, democrații vor obține 238 de locuri în Camera Reprezentanților, iar republicanii 197. Dacă aceste estimări se dovedesc a fi adevărate, democrații vor numi vorbitorul și șefii tuturor comisiilor parlamentare. La Senat, democrații nu doar că nu vor prelua controlul, dar au mai pierdut câteva locuri. „Un mare succes în această seară. Mulţumesc tuturor!”, a scris Trump pe contul său de Twitter, referindu-se la alegerile de la Senat.

Vizualizări: 1,578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: