Depozitul de cărbune de la Roșia, inaugurat vineri

Complexul Energetic Oltenia anunță că inaugurarea noului depozit de cărbune de la Cariera Roşia va avea loc vineri. Sunt invitați oficiali din Ministerul Energiei, Consiliul Județean Gorj, Instituția Prefectului, Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, primăriile Rovinari și Fărcășești, dar și reprezentanți ai firmelor care au lucrat la noul depozit: Uzimet Industry, Artego, Grimex, MARSAT, Trefo, Armeanca Prest.

“Dorindu-se eliminarea inconvenientelor create de funcţionarea vechiului depozit de cărbune Roşia, amplasat în zona limitrofă a oraşului Rovinari şi a localităţilor Fărcăşeşti şi Roşia de Jiu, care genera disconfort populaţiei din zonă în perioadele cu condiţii atmosferice nefavorabile, Complexul Energetic Oltenia a depus eforturi semnificative pentru mutarea depozitului pe un alt amplasament”, arată CE Oltenia.

În câteva zile, va putea fi depozitat aici lignitul necesar pentru alimentarea Termocentralei Rovinari. “De la jumătatea acestei luni, se va putea depune cărbune de la Roșia. Alimentarea Termocentralei Rovinari din sud, unde am avut probleme pentru că a fost blocat acel depozit care era în Rovinari. Acum, dacă se dă drumul la depozitul nou, ne va ajuta destul de mult”, a explicat Manu Tomescu, lider de sindicat în cadrul Termocentralei Rovinari, la Sud FM.

În noul depozit, Complexul Energetic Oltenia a investit 60 de milioane de lei. Depozitul trebuie să asigure stocul de cărbune necesar funcţionarii Termocentralei Rovinari cu trei grupuri energetice în perioada de iarnă.

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: