Fac curăţenie la şcoală cu voluntari

Mobilizare de forţe la o şcoală din comuna gorjeană Scoarţa înainte de a suna clopoţelul. Mai mulţi voluntari sunt aşteptaţi marţi să ajute muncitorii să cureţe curtea şcolii din Budieni. Aici se desfăşoară lucrări de reabilitare şi curtea şcolii este plină de materiale de construcţii sau lemne. O mână de ajutor le vor da muncitorilor şi profesorii, angajaţii primăriei sau consilierii locali. Un apel în acelaşi sens a mai fost făcut de dascăli, dar nu s-a arătat niciun localnic interesat să pună umărul la treabă.

Mai sunt doar câteva zile până când va începe şcoala aşa că autorităţile îşi doresc ca elevii să fie primiţi aşa cum se cuvine la şcoală. În Budieni, şcoala din sat a intrat în reparaţii capitale pentru prima dată după aproape 60 de ani de când a fost construită.

Lucrările încă nu s-au încheiat, dar ca să nu fie afectată activitatea copiilor de şantier, autorităţile vor mobiliza marţi mai mulţi voluntari şi utilaje care să cureţe curtea şcolii. „Nu s-au mai făcut în ultimii zeci de ani lucrări de asemenea anvergură. Se face anveloparea şcolii în totalitate, un grup sanitar nou, modern. Chiar dacă acum curtea arată cum arată, avem promisiunea domnului primar că, marţi, ne vom implica toţi, cadre didactice, conducerea şcolii, domnul primar, reprezentanţii primăriei, ai Consiliului Local vor veni şi, împreună, vom debarasa toate materialele rămase de la constructori”, a explicat Marian Păuna, profesor coordonator al Şcolii Budieni.

În jur de 600 de mii de lei au costat reparaţiile făcute la şcoala din Budieni. Banii au fost accesaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Primarul Ion Stamatoiu este convins că lucrarea va fi gata înainte de termenul stabilit iniţial cu firma constructoare. „Avem acoperişul făcut, este gata, acoperiş nou. Nu există nicio grindă veche. Se lucrează la anvelopare. La începutul anului şcolar, copiii vor fi primiţi într-adevăr în şantier, dar fără a pune în pericol copiii. Vor intra sub supravegherea profesorilor de serviciu pe o singură intrare urmând ca după ce se finalizează anveloparea să se continue cu toaleta. Acum, toaleta este undeva în curtea şcolii, va fi o toaletă modernă conform cerinţelor actuale. Constructorul ne-a promis că nu va duce 12 luni această lucrare şi cred că până la finalul anului, va fi reabilitată”, a spus edilul din Scoarţa, Ion Stamatoiu. (A.A.)

Vizualizări: 617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: