Școlile din Scoarța, tot cu WC în fundul curții

Sute de elevi din comuna gorjeană Scoarța încep școala tot cu toaletele în fundul curții. Autoritățile nu au reușit să facă investițiile necesare astfel încât copiii să poată folosi o toaletă modernă, în interiorul școlilor. Ambele unități de învățământ din Scoarța au aceeași problemă, însă doar la una au început lucrările de reabilitare.

Școlile din Scoarța și Budieni au și acum WC-uri în fundul curții. Primăria a reușit să atragă fonduri pentru ambele școli, dar lucrările sunt în plină desfășurare doar la Budieni. În ceea ce privește școala din centrul comunei, de altfel cea mai mare școală din Scoarța, lucrările încă nu au demarat. S-au găsit bani pentru investițiile necesare, dar proiectul este la stadiul de licitație.

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, a explicat că se lucrează intens în prezent la școala din Budieni, unde trebuie înlocuit acoperișul. Aici a demarat deja anveloparea clădirii.

Nici toaleta nu este în interior, ci în curte. Veștile sunt mai proaste pentru elevii care merg în centrul comunei la școală, din 9 septembrie. Ei vor avea aceeași toaletă ca și până acum, dar, promite edilul, vor fi făcute investiții și aici din primăvară: „Școala de la Budieni se lucrează și am stabilit cu constructorul, la acoperiș, unde este risc de accidentare. A început anveloparea. La începerea anului școlar, va fi tot șantier, dar vom avea grijă ca pe partea unde intră copiii să nu fie șantier. Pot intra, restul zonei va fi delimitată. Până în iarnă, va fi făcută și toaleta pentru că, și la Budieni, toaleta este în fundul curții. La Scoarța, va începe școala fără a fi demarată investiția. Este perioada de licitație și pentru anul școlar următor sau în primăvară vor începe sigur lucrările”.

Vizualizări: 660

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: