Face azil pentru bătrâni cu bani europeni într-o comună din Gorj

Un primar din județul Gorj vrea să facă un azil pentru bătrâni cu bani europeni. Este vorba de edilul din comuna Urdari, Mihai Calotă care susține că nevoie unei astfel de investiții în localitate pentru că este foarte mare. În acest moment, lucrează la studiul de fezabilitate și speră să obțină cât mai repede finanțare prin PNRR.

Primăria din Urdari are în patrimoniu un teren de aproximativ 1.000 de mp lângă pădure, la aproximativ un kilometru distanță de unitatea administrativ teritorială. Pentru că în comună sunt mulți bătrâni neajutorați, edilul a demarat deja procedurile pentru obținerea unei finanțări în vederea construirii unui azil pe acest teren.

”Lucrăm la studiu de fezabilitate pentru un azil cu aproximativ 50 de locuri. Avem un teren de 1.000 mp lângă pădure, chiar lângă un cabinet veterinar care sperăm să-l mutăm de acolo că ne încurcă puțin. Va fi o construcție nouă pentru care ne dorim să obținem fonduri europene. Populația este foarte îmbătrânită, iar majoritatea au copiii plecați în străinătate. Este foarte greu să găsim pentru bătrânii vulnerabili vreun loc liber la azilele din Gorj. Eu sunt sigur că imediat ce investiția va fi gata îl vom ocupa imediat. Acum avem cetățeni duși pe la Cornești, Târgu-Jiu, Târgu-Cărbunești, unde mai găsim vreun loc”, a precizat primarul Mihai Calotă.

Edilul din comuna Urdari a precizat că prioritate vor avea bătrânii din comună, iar cheltuielile lunar vor fi suportate de beneficiari sau de familiile acestora.

Vizualizări: 8,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: