Pandurii, primul eşec pe sinteticul din Târgu Jiu

Arădenii au pus capăt seriei de şase meciuri fără înfrângere a celor de la Pandurii, izbutind să câştige sâmbătă la Târgu Jiu cu scorul de 2-1. A fost şi o fază controversată în meciul Pandurii - UTA, dar care până la urmă nu a influenţat rezultatul.

Pandurii a început bine partida de la Târgu Jiu. Un moment controversat a fost în minutul 25, atunci când arbitrul de 22 de ani, Denis Haidiner, din Hunedoara, a dictat un 11 metri discutabil. La o fază aeriană pentru balon, în careul arădenilor, El Hasni, fundaşul oaspeţilor, a fost împins de pandurul Nsiah, după care a căzut pe picior şi s-a accidentat foarte grav. În cădere, El Hasni a atins mingea, iar Haidiner a arătat punctul cu var. Gorjenii au ratat însă lovitura de la 11 metri, prin Tudoran.

Decizia arbitrului a fost aspru criticată de antrenorul oaspeţilor, Ionuţ Popa. „Nu cred că mai e ceva de spus despre acea fază, doar un simplu incredibil. Dincolo de accidentarea gravă a jucătorului nostru, care ne-a dat toate planurile tactice peste cap şi ar putea lipsi mult de pe gazon de acum înainte, moralul jucătorilor putea fi serios afectat dacă Bodea nu apăra lovitura de la 11 metri. S-ar fi intrat cu nervi şi mai mari la vestiare, iar în aceste situaţii e greu să te mai faci înţeles ca şi antrenor. Eu am vorbit puţin cu Haidiner la pauză şi mi-a spus că aşa a văzut el, iar dacă a greşit îşi cere scuze”, a menţionat Ionuţ Popa.

Meciul, decis în ultimul minut

După pauză, gorjenii au deschis scorul, în min. 55, prin Daniel Pîrvulescu, cu un şut din 10 metri lateral stânga, la colţul lung. UTA a egalat în min.73, prin Cubleşan, cu capul în plasă din 2 metri, după o greşeală a portarului gazdelor, Cotolan. Pandurii a gafat din nou în apărare, iar în min. 90 arădenii au trecut în avantaj. Lucian Oprea, venit din spate, a reluat cu capul în plasă, de la limita careului mic, o minge recentrată de Manea.

Antrenorul gorjenilor, Adrian Bogoi, a spus că a pierdut echipa care a greşit mai mult. „A fost un meci de luptă în care noi am greşit mai mult. Am făcut erori nepermise şi asta a dus la pierderea celor trei puncte. Poate că nu am avut nici puţină şansă, pentru că am ratat acel 11 metri şi mai multe ocazii, dar, poate, pe undeva, e o compensaţie pentru că la celelalte meciuri şansa a fost de partea noastră. În schimb, arădenii s-au luptat mai mult pentru minge, au fost mai pragmatici, au profitat de erorile noastre şi au câştigat meciul. Este o înfrângere dureroasă, dar suntem o echipă tânără cu mulţi jucători noi şi ştim să o luăm de la zero”, a spus Adrian Bogoi.

Pandurii a înregistrat astfel primul eşec pe teren propriu, rămânând cu 18 puncte, după 10 etape. Marţi, 9 octombrie, Pandurii va juca în deplasare la Academica Clinceni.

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: