Face plângere penală dacă nu sunt revizuite dosarele de handicap

Primarul din comuna gorjeană Schela va cere Comisiei pentru Evaluare a Persoanelor cu Handicap să revizuiască toate dosarele cetățenilor din Schela care au fost încadrați în grad de handicap. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, edilul este decis să înștiințeze organele de cercetare penală. Aristide Șerbănescu a luat această decizie după ce a văzut lista beneficiarilor de ajutoare de la Uniunea Europeană care au dosar de handicap. Primarul susține că numai 10% dintre aceștia au probleme și trebuie să beneficieze de pensie de handicap.

Odată ajunse la Primăria Schela listele cu beneficiarii ajutoarelor de la Uniunea Europeană, primarul Aristide Șerbănescu a constatat că are în comună zeci de persoane cu handicap. Edilul a luat la analiză aceste liste și a constatat cu stupoare că numai 10% din cei care apar pe aceste liste ca fiind persoane cu handicap au această problemă. „Au apărut pe listă 82 de persoane cu handicap și nu știu de unde. Nu știam că am atâtea persoane cu handicap în comună. M-am uitat și eu pe liste și am ajuns la concluzia că numai 10% dintre beneficiarii acestor ajutoare au handicap. Mulți au pensie de handicap că sunt nevăzători, deși ei vin la primărie, citesc, fac treabă prin comună, conduc chiar mașini, avem alții care au un deget strâmb și au pensie de handicap. Nu e posibil așa ceva. De asta a ajuns țara asta unde a ajuns! Nu știu de unde până unde au ajuns ei să fie pe liste de persoane cu handicap. Unii dintre ei văd mai bine decât mine. Eu, spre deosebire de alții care iau pensie, port ochelari. Aș putea să mă duc să-mi iau și eu certificat de handicap că am ulcer, să vedem dacă îmi dau”, a declarat Aristide Șerbănescu, primarul comunei Schela.

Ameninţă cu plângeri penale

În aceste condiții, primarul Aristide Șerbănescu va cere Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap să evalueze toate dosarele din Schela pentru a se convinge de faptul că majoritatea celor care primesc pensie de handicap nu merită acest lucru. „Eu o să cer comisiei să revizuiască toate dosarele de handicap din Schela pentru că mulți nu merită să primească pensie de handicap. Să vină la ei la poartă, să-i vadă cum muncesc prin gospodărie, cum conduc mașinile, cum citesc fără ochelari și așa mai departe. Dacă nu se face nimic în acest caz eu personal o să îmi rezerv dreptul de a înștiința organele de cercetare penală să verifice în ce bază aceste persoane au primit grad de handicap”, a mai spus primarul.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: