Profesorii cer înfiinţarea de piste pentru biciclişti

Pentru a promova mişcarea, dar şi pentru a-i încuraja pe gorjeni să renunţe la maşini, zeci de tineri, iubitori ai sportului pe două roţi, s-au reunit ieri în centrul municipiului Târgu Jiu pentru a participa la un marş al bicicliştilor. La eveniment au participat şi profesorii de liceu care le-au cerut autorităţilor să înfiinţeze piste pentru biciclişti.

Marşul bicicliştilor a fost organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj pentru a marca Săptămâna Mobilităţii Europene, sărbătorită la Gorj încă din 2007. Circa 70 de tineri de la patru colegii din municipiu “au încălecat” pe biciclete şi au străbătut un traseu bine stabilit cu plecare de la sediul Rostramo, destinaţia finală fiind Piaţa Prefecturii. Tinerii au fost însoţiţi şi de profesorii lor care au solicitat înfiinţarea de piste pentru biciclete în municipiu. S-au săturat de promisiuni şi cer ca autorităţile să facă ceva în acest sens. “Sunt şi spaţii, e şi loc, adică se poate. Măcar pentru început, de la Grimex spre Turcineşti e spaţiu suficient pe şosea să se traseze o pistă pentru biciclişti. Şi prin oraş, prin centru, se poate merge până în 9 Mai. Eu înţeleg că nu sunt locuri de parcare pentru maşini, dar dacă s-ar face ceva pentru biciclete nici n-ar mai fi nevoie de locuri de parcare. Dacă de şapte ani nu s-a făcut nimic, e grav, poate de acum în colo. Nu s-a întâmplat vreun accident în Târgu Jiu, dar Doamne fereşte să se întâmple”, a spus Sanda Popescu, profesor de informatică în cadrul CNTV.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului spun că autorităţile locale pot beneficia de fonduri europene pentru înfiinţarea de piste pentru biciclişti. “Prin Fondul de Mediu pot fi alocate sume de bani, fonduri pe proiect, sigur că vom sensibiliza autorităţile publice locale cu precădere primăria Târgu Jiu, pentru că aici se pare că sunt şi cei mai mulţi biciclişti şi este şi traficul mai aglomerat. Aici, poluarea majoră este datorată traficului, mai puţin industriei sau marii industrii poluatoare”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: