Au donat sânge pentru a ajuta trei familii nevoiaşe

Au făcut cel puţin două fapte bune într-o singură zi! Este vorba de circa 20 de persoane de la organizaţia PP-DD Gorj care au donat ieri dimineaţă sânge pentru o cauză nobilă. Din tichetele primite în urma donării au achiziţionat produse de bază pentru trei familii nevoiaşe. Pe de altă parte, şi Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu avea nevoie de anumite grupe de sânge pentru unii pacienţi aflaţi în aşteptare.

Împlinirea a doi ani de la înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu a fost marcată de organizaţia judeţeană de la Gorj printr-o campanie de donare de sânge. Circa 20 de membri au decis să doneze sânge pentru a putea sprijini trei familii care se confruntă cu dificultăţi financiare. “Având în vedere faptul că acest partid împlineşte astăzi o vârstă fragedă, ne-am gândit şi noi ca la nivel local să marcăm într-un fel anume această sărbătoare a noastră. Am luat decizia ca din sângele nostru, din viaţa noastră, să dăm un pic de speranţă celor nevoiaşi. Prin donarea de sânge la care participăm, consilieri locali, judeţeni, viceprimari, vom intra în posesia acestor bonuri valorice, le vom transforma în bani care vor merge la familii cu situaţii financiare mai precare din Târgu Jiu şi Rovinari. Cei care nu au putut dona sânge au alocat o sumă de bani”, a spus Constantin Buleteanu, consilier local Târgu Jiu.

Viceprimarii, primii la donare de sânge

Printre cei care s-au alăturat campaniei se numără şi viceprimarul din Rovinari, Laurenţiu Chivu. Deşi este pentru prima dată când donează sânge, acesta spune că a meritat acest mic sacrificiu. “Este prima oară când vin să donez sânge. Mă bucur foarte mult că pot să-i ajut pe cei care chiar au nevoie urgent de sânge, în acelaşi timp, cu tichetul pe care îl voi dona la alţi copii care au într-adevăr nevoie. Mă bucur că foarte mulţi colegi de-ai mei au răspuns apelului făcut de partid. Am vrut să marcăm această zi printr-un get cât se poate de omenesc”, a spus Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Şi viceprimarul comunei Licurici s-a alăturat acestei campanii. “M-am aliat acestei iniţiative a PP-DD Gorj. Lupt pentru oameni şi pentru problemele oamenilor, pentru acelaşi lucru am venit şi aici la Târgu Jiu, pentru a ajuta cetăţenii. Mă simt bine după donare, nu am probleme, am donat sânge grupa AII”, a spus Adrian Ciobanu. 

Cele trei familii vor primi, mâine, 20 septembrie, la orele 11.00 pachete cu alimente de bază, din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) Gorj. Alimentele au fost achiziţionate din tichetele primite de consilierii PP-DD. Pachetele cu alimente vor fi oferite, mâine, la sediul partidului, din strada Siretului, din Târgu Jiu, de către deputatul Niculina Mocioi şi echipa sa.

Deficit la anumite grupe de sânge 

Conducerea Centrului de Transfuzii Târgu Jiu salută iniţiativa organizaţiei PP-DD Gorj, mai ales pentru faptul că există deficit de sânge în ceea ce priveşte anumite grupe. “Este binevenită şi pentru bolnavi este nemaipomenită pentru că putem să ne rezolvăm cazurile pe care le avem. Noi dorim ca aceste acţiuni să fie mai dese, mai ales în perioadele în care numărul doritorilor scad. De exemplu, în această lună numărul donatorilor a scăzut sub media zilnică. Avem deficit de grupe, avem la A pozitiv, la B negativ şi al AB IV RH pozitiv unde avem 6 bolnavi care au nevoie de sânge“, a spus Maria Cazan, directorul centrului. 

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: