Reţetă de ceai de cimbru pentru răceală şi tuse

Ceaiul de cimbru este cel mai bun remediu când nu scăpaţi de o răceală chinuitoare sau de tusea sâcâitoare cu care aţi rămas după răceală. Ceaiul de cimbru este delicios şi aromat, dar are şi câteva proprietăţi antifungice şi antivirale excepţionale pentru sănătate.

Pentru a avea efecte trebuie să ştiţi cum preparaţi corect acest ceai de cimbru care se poate face folosind atât cimbru proaspăt, cât şi cu cimbrul uscat pe care îl folosiţi pentru gătit.

O ceașcă cu ceai de cimbru conține calciu, crom, fier, magneziu, mangan, potasiu și seleniu. De asemenea, conține flavonoide, complexul de vitamine B, C și D, taninurile și multe principii active. Este indicat să aveti cimbru uscat la îndemână iarna deoarece este util în lupta cu simptomele răcelii, în special cu tusea. Ajută la descompunerea mucusului și este folosit cu succes împotriva bronșitei și a altor afecțiuni respiratorii. Există numeroase studii care confirmă efectele benefice ale cimbrului, așa că este minunat să îl ai în casă şi nu doar pe timpul sezonului de gripă.

Cimbrul proaspăt se menţine bine în frigider şi este uşor de uscat. Trebuie doar întins pe o suprafaţă netedă şi lăsat câteva zile să se usuce, apoi îl puteţi aduna şi depozita într-un recipient închis.

Ingrediente necesare pentru ceaiul de cimbru: 3 tulpini de cimbru cu frunze proaspete sau 2 tulpini cu frunze uscate; 250ml apă; o felie de lămâie sau zeamă de lămâie; zahăr sau miere după gust.

Timp total: 15 minute, Timp de infuzare: 10 minute

Puneţi apa pe foc până ajunge la temperatura de fierbere şi puneţi tulpinile de cimbru într-o cană şi adaugaţi apa fierbinte peste. Acoperiţi cana şi lăsaţi ceaiul să infuzeze 10 minute, dacă folositi cimbru verde, sau 7 minute, dacă folosiţi planta uscată.

Puteti să îndulciţi cu o linguriţă de zahăr sau, după ce se mai răceşte, cu puţină miere. Pentru a avea un efect şi mai puternic împotriva răcelilor şi gripei puteti adăuga în ceai şi câteva bucăţele de scorţişoară.

Consumul de ceai de cimbru în mod regulat este deosebit de benefic pentru sănătate datorită abundenței acestei băuturi în antioxidanți, vitamine și minerale. Cantitatea maximă recomandată pe a fi băută este de 2 până la 4 căni pe zi.

Vizualizări: 38,617

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: