Facturi de patru ori mai mari la spitalul din Novaci. Director: Situația este tot mai grea

Se anunță o iarnă grea nu doar pentru gorjeni, ci și pentru unitățile sanitare din județ. Spitalul din Novaci, de exemplu, are facturi de aproape patru ori mai mari la curent față de aceeași perioadă a anului trecut, iar sezonul rece nu se anunță prea ușor mai ales că, în zonă, iarna este mult mai frig decât în alte zone.

Situația este cu atât mai grea cu cât apa din unitatea medicală este încălzită cu ajutorul boilerului.

Directorul spitalului din Novaci, Emil Grigore, a explicat că se încearcă să se facă economii pe toate planurile. Acolo unde este posibil. Au fost înlocuite becurile care consumau mai mult curent cu lămpi economice, dar nu se simte prea mult la factură. Cum prețurile sunt tot mai mari, și factura a ajuns de aproape patru ori față de aceeași perioadă a anului trecut.

“Situație este tot mai grea. Au crescut toate prețurile. Și la alimente, și la utilități, și la medicamente, la absolut tot. Până acum, nu am avut probleme, dar se simte că sigur o să fie ceva probleme. Facem economii. Avem lămpi cu consum redus de opt ani, dar nu poți opri sursa de energie electrică la anumite aparate. La sistemul de apă caldă noi mergem pe boilere pentru că nu există gaze, nu există centrală care să dea și apă caldă și lucrurile sunt destul de grele. Facturile sunt de patru ori mai mari față de cât plăteam și toate s-au scumpit. Și apa, și curentul, toate. La energia electrică și, apoi, toate au crescut, dar cel mai mult la energia electrică”, a declarat directorul spitalului din Novaci, la Radio Infinit.

Vizualizări: 851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: