Denisa Tîlvescu, în două finale la Campionatele Mondiale de canotaj

Gorjeanca Denisa Tîlvescu va concura în două dintre finalele Campionatului Mondial de canotaj din Cehia. Dacă la dublu rame sportiva din Târgu Jiu s-a calificat joi din semifinale, la opt plus unu echipajul a intrat direct în finală după ce marți s-au stabilit doar culoarele pentru finală, nefiind înscrise decât șase echipaje.

România participă la această ediție de CM din Cehia cu unsprezece echipaje, dintre care șapte s-au calificat direct în semifinale, unul e în sferturi de finală, două au intrat în recalificări și unul e direct în finală.

Joi dimineață, Denisa Tîlvescu (26 de ani) și Ioana Vrînceanu (28) au câștigat semifinala A/B a probei de dublu rame feminin, cu un timp de 07:11.04. Româncele au intrat astfel în finala A, programată sâmbătă, 24 septembrie, ora 14:34. „V-am dat emoții? Eu nu mă uit nici la cursele colegilor mei pentru că trăiesc fiecare cursă intens, fie că sunt în barcă, fie că sunt pe margine. Am muncit azi ca să facem o cursă controlată, cu tot ce ne-am planificat de pe mal, am așteptat să vedem și rezultatele adversarelor din cealaltă serie și ne pregătim pentru finală. Le cam știam oricum pe adversare, rămâne să ne uităm mai atent și la cursa pe care au făcut-o, am apucat să vedem foarte puțin, ultima parte, să vedem timpii și apoi să ne pregătim pentru sâmbătă. Doamna Lipă mi-a strigat din tribună, că a fost agonie și extaz! Nu ne-am făcut cursa după celelalte echipe, încercăm să ne păstrăm viteza și atunci când este momentul să atacăm și să finalizăm. Nu știu cât ține de soare sau ploaie, e bine însă că nu mai este atât de rece și putem să fim mai în regulă cu temperatura”, a declarat Denisa Tîlvescu după semifinala de joi .

În cursa feminină de 8 plus 1, acolo unde va concura și Denisa Tîlvescu, s-au înscris doar șase echipaje, astfel că în cursa care era programată marți pentru calificări s-au stabilit doar culoarele de pe care vor porni în finală cele șase ambarcațiuni. Ordinea în care au sosit a fost SUA, Canada, Țările de Jos, Australia, România și China. Echipajul tricolor a fost format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu și Victoria-Ștefania Petereanu.

România participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: