Făcut pe bani europeni și abandonat

Centrul de informare turistică din comuna gorjeană Schela pare a fi o necunoscută atât pentru actualul primar, dar și pentru predecesorul său. Investiția a fost realizată în urmă cu mulți ani prin intermediul Asociației Camera de Comerț și Industrie România - Japonia și, după ce a funcționat o perioadă scurtă de timp, a fost pus lacătul pe investiția realizată pe domeniul public cu fonduri europene.

Povestea Centrului de Informare Turistică din Schela a început în anul 2013, atunci când Asociația Camera de Comerț și Industrie România - Japonia a obținut o finanțare europeană. Proiectul s-a numit ”Centrul de vizitare al ariei naturale protejate din nordul Gorjului de Vest”.

Fostul primar din Schela își amintește doar că terenul pe care a fost construit acest centru, format din parter și mansardă, a fost dat de primărie cu titlu gratuit.

Prea multe despre activitatea centrului nu știe, cert este faptul că a funcționat o perioadă scurtă de timp. ”Sincer, nu știu prea multe, pentru că nu am prea avut acces așa la multe informații. A fost ceva cu circuit închis. Terenul pe care este centrul acesta de informare turistică le-a fost pus gratuit la dispoziție, pentru că ziceau că o să predea centrul acesta administrației publice locale, dar nu s-a întâmplat asta și l-au abandonat. La început știu că se duceau pe munte, prin păduri, și montau camere de filmat să urmărească din birou fauna. Mi-au arătat și mie câteva filmulețe când puneau dulciuri prin pădure pentru urși. Vreau să vă spun că proiectul tot a durat trei ani și apoi abandon a scris pe centru. Să vină cineva, vreun turist sau ceva, nimic”, a declarat fostul primar, Aristide Șerbănescu.

Pentru actualul primar din Schela, Centrul de Informare Turistică este o necunoscută, pentru care are totuși o soluție practică. Gabriel Deteșan și-ar dori să transforme centrul în primărie. ”Centrul acesta de Informare Turistică, din ce am auzit și eu, este privat. Este al Asociației Camera de Comerț și Industrie România-Japonia, dar este închis. Nu am văzut nicio mișcare pe aici. Nimeni din primărie nu știe nimic, dacă au avut angajați sau ceva sau dacă a funcționat vreodată, doar că centrul este făcut pe domeniul public. Eu nu am reușit să iau legătura cu nimeni, pentru că nu știu cu cine și unde, pentru că aș vrea să ne doneze nouă clădirea de care oricum nu beneficiază nici un turist. Vreau să mut aici primăria. Nu aș vrea să mă apuc să renovez actualul sediu. Să vă spun sincer, de abia aștept să pun mâna pe acest centru”, a spus primarul.

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a numit cu ani în urmă Camera de Comerț și Industrie România-Japonia în calitate de administrator al ariei protejate Nordului Gorjului de Vest.

Vizualizări: 1,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: